Volledig scherm
Raadslid Ramón Smits Alvarez © Politie

Geld PvdA weg na verdwijning raadslid Alvarez

UpdateEen kandidaat-lijsttrekker van de PvdA in Amersfoort wordt sinds donderdagmiddag vermist. Het gaat om de 34-jarige Ramon Smits Alvarez. Kort na zijn vermissing is 4000 euro van de rekening van de Amersfoortse PvdA opgenomen.

Tot zondagavond kunnen stemmen worden uitgebracht voor de verkiezing van de fractievoorzitter. Het afdelingsbestuur heeft besloten de bekendmaking van de uitkomst van de lijsttrekkerverkiezing uit te stellen.

'Onze fractie en het afdelingsbestuur maken zich ernstige zorgen over Ramons welzijn. Op de eerste plaats is dit een persoonlijk drama, en fractie en bestuur leven mee met zijn familie,' aldus fractievoorzitter Edwin Hinloopen. 'We hopen dat hij snel weer levend en wel in ons midden is.' Hinloopen zegt dat zijn partij reden heeft zich zorgen te maken over Smits Alvarez. Welke redenen dat zijn, wil hij niet zeggen. 'Hij is absoluut onvindbaar.'

De politie heeft zaterdagmiddag op de website voor vermiste personen een oproep geplaatst. Volgens een woordvoerder gaat de politie niet uit van een misdrijf.

4000 euro
Op de dag voor en de dag van zijn vertrek is er in totaal 4000 euro van de partijrekening gepind. Ramon Smits Alvarez had, samen met één ander partijlid, toegang tot deze rekening. Hinloopen vermoedt dat het geld is opgenomen met de pas van Smits Alvarez. 'Maar dat wil niet zeggen dat hij het zelf heeft gedaan. De pas zou ook gestolen kunnen zijn.'

Op het moment van zijn verdwijning droeg Ramon Smits Alvarez een blauwe spijkerbroek, een rood-wit gestreepte blouse, een donkerblauwe winterjas, zwarte winterschoenen en een sjaal. Ramon draagt vermoedelijk een zwarte rugzak met zich mee. Zijn telefoon en iPad heeft Smits Alvarez thuis laten liggen, zijn paspoort heeft hij wel bij zich.