Uit je bol op een huisfeest.
Volledig scherm
Uit je bol op een huisfeest. © ANP

Geluidsoverlast van de buren? Politiebonden roepen agenten op klachten te negeren

cao-actiesWie last heeft van een rumoerig feestje of een luide verbouwing bij de buren staat er binnenkort mogelijk alleen voor. De vier grote politiebonden roepen agenten op vanaf woensdag alle meldingen van geluidsoverlast links te laten liggen. De Nederlandse Stichting Geluidshinder baalt van het besluit en roept de politie op de boel niet te laten escaleren.

 1. Omstreden politieactie zet kwaad bloed bij deurwaarders: 'Dit kan niet waar zijn'
  cao-actie politie

  Omstreden politieac­tie zet kwaad bloed bij deurwaar­ders: 'Dit kan niet waar zijn'

  De politie gaat vanaf morgen niet meer mee met deurwaarders tijdens huisbezoeken. De vier grote vakbonden hebben hun leden daartoe opgeroepen in het kader van de politieacties voor een beter cao. De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) reageert onaangenaam verrast op de actie. ,,Dit komt onze rechtsstaat absoluut niet ten goede”, laat directeur Karen Weisfelt aan deze site weten.
 2. Twintig jaar na de sneeuwbalmoord op Sedar Soares doet de man die werd vrijgesproken zijn verhaal
  PREMIUM
  Sedar Soares

  Twintig jaar na de sneeuwbal­moord op Sedar Soares doet de man die werd vrijgespro­ken zijn verhaal

  Nooit sprak Gerald Henriquez met de media over de ‘sneeuwbalmoord’ op de 13-jarige Sedar Soares, waar hij van werd verdacht, maar waar het gerechtshof hem van vrijsprak. Nu, exact twintig jaar nadat de Rotterdamse jongen om het leven kwam en hernieuwd onderzoek naar zijn dood in volle gang is, spreekt hij ineens wel. Omdat hij het zat is dat de politie toch weer in zijn omgeving zit te wroeten. ,,Ik wil dat het stopt.”