Volledig scherm
© anp

Gemertse 'wonderbelegger' failliet verklaard

De 49-jarige verdachte beleggingsadviseur Rob van den B. uit Gemert is persoonlijk failliet verklaard. Zijn curator Maarten van Ingen heeft dat vandaag gezegd.

Van Ingen zegt dat het faillissement is aangevraagd door de bouwer van een tuinhuis met wie ruzie was ontstaan over de prijs. Het faillissement van Van den B. werd een maand geleden uitgesproken, maar was nog niet bekend bij de beleggers. Er hebben zich bij de curator nog geen gedupeerde beleggers gemeld, aldus Van Ingen.

Rob van den B. werd begin oktober aangehouden voor oplichting. Hij handelde zonder vergunning en heeft vanaf 2009 ongeveer 9 miljoen euro opgehaald. Rendement werd uit inleg betaald en enkele miljoenen zijn vermoedelijk gebruikt voor persoonlijke uitgaven, aldus het Openbaar Ministerie.

De curator heeft Van den B. gisteren voor het eerst gesproken, in de gevangenis. De beleggingsadviseur zegt dat hij kan aantonen dat de beleggers in ieder geval hun inleg terug hebben via rendement dat is uitgekeerd. 'Het is de vraag of er wel gedupeerden zijn', zei Van Ingen woensdag. Hij adviseert beleggers die menen dat ze geld tegoed hebben om zich te melden.

Gedupeerde Theo Haerkens legde vandaag uit dat hij niet wist over het persoonlijke faillissement van de adviseur. Volgens hem zijn er 40 beleggers slachtoffer geworden en is er een tekort van ongeveer 6 miljoen euro.