Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Gepensioneerden eisen jarenlang gemiste pensioenverhogingen op: tot tienduizenden euro's

Van miljoenen Nederlanders zijn al jarenlang de pensioenen niet meer verhoogd. Volgens Europees recht zou dat niet moeten kunnen. Daarom hebben vijf gepensioneerden die verbonden zijn aan het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) het fonds gedagvaard om alsnog het misgelopen geld te incasseren. Per persoon zou dit uit kunnen komen op tienduizenden euro's.

135 reacties

 • K.J. Redert

  19 uur geleden
  Gewoon uitkeren waar mensen hun hele arbeidsverleden voor betaald hebben.Boefjes!!!
 • N. Garrara

  1 dag geleden
  Vaak wordt met een beschuldigend vingertje naar de EU gewezen als het gaat om onze pensioenen, maar nogmaals blijkt dat het gewoon de regels over het indexeren zijn, die door de Nederlandse overheid zijn vastgesteld.
 • Douwe Postma

  2 dagen geleden
  Toen ik als kandidaat notaris begon was de pensioenpremie nogal hoog omdat we ook voor de vorige generatie, die geen pensioen opbouwde, bij moesten dragen. Nu moet ik, oud notaris, inleveren omdat anders de generaties na mij te kort komen.
 • Wim Dunnewold

  1 maand geleden
  Ik ben echt blij te lezen dat dit eindelijk aandacht krijgt op de juiste plaats in onze samenleving! Mijn hoop is gevestigd op wat recentelijk nog heel veel rumoer veroorzaakte, namelijk de verontwaardiging in Den Haag dat de Polen dachten dat Pools recht boven Europees recht zou staan. Met andere woorden, als het Europese Hof besluit in het voordeel van allen die pensioen opbouwen of genieten - opbouw is namelijk ook niet geindexeerd - dan moet Den Haag daarnaar handelen, zou ik denken!!!
 • fons van den brink

  1 maand geleden
  Het zijn rigide regels die indexeren niet toelaten. Pensioenen beheren is iets van de lange termijn en niet van korte paniekreacties.