Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP XTRA

Gepensioneerden eisen jarenlang gemiste pensioenverhogingen op: tot tienduizenden euro's

Van miljoenen Nederlanders zijn al jarenlang de pensioenen niet meer verhoogd. Volgens Europees recht zou dat niet moeten kunnen. Daarom hebben vijf gepensioneerden die verbonden zijn aan het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) het fonds gedagvaard om alsnog het misgelopen geld te incasseren. Per persoon zou dit uit kunnen komen op tienduizenden euro's.

138 reacties

 • R. Lammers

  11 maanden geleden
  Overheid en bedrijven hebben middels de Pensioen- en Spaarfondsenwet een enorme vermogensreserve gecreëerd. In slechte tijden hopen zij daaruit een greep te kunnen doen om Nederland te 'redden', zoals in de tachtiger jaren van de vorige eeuw is gebeurd. Deze greep in de pensioenkassen is echter nooit terug betaald. Anders waren er nu geen dekkings- en indexatieproblemen geweest. Omdat pensioen uitgesteld salaris is, kan men van pensioenroof spreken (zie VPRO uitzending hierover).
 • wilfred kemperink

  11 maanden geleden
  Door gekunstelde berekeningen legt de overheid beperking op van indexering. Jarenlang mochten de pensioenen niet worden geïndexeerd. Gevolg: gepensioneerden worden ca 20% van hun pensioen onthouden. Absurd! Wanneer komt de politiek in beweging?
 • J.L.C. Snijders

  12 maanden geleden
  Iedereen heeft het over indexeren, maar laten de pensioenfondsen eerst eens beginnen met het uitbetalen van het ten onrechte gekorte pensioen. Trots spreekt de regering over het nieuwe pensioenakkoord, maar waar zijn deze voorwaarden waaran dit moet voldoen te vinden? Mijn voorstel voor een nieuw pensioenakkoord zou op de volgende wijze vorm kunnen krijgen: Maak een aparte pensioenpot voor alle gepensioneerden, en bereken wat iedereen heeft ingelegd, en ga daarmee beleggen, en uitkeren.
 • Anoniem

  12 maanden geleden
  Krijg zojuist in nieuwsbrief ABP te horen dat pensioen niet verhoogd wordt 2022. Hoe durven ze het simpel in nieuwsbrief te zetten. De beleidsdekkingsgraad te laag. Pure diefstal al sinds 2008. Voor het gerecht . Knot, Koolmees en directie ABP. De beleggingsorganisatie krijgt gewoon een hogere marge dan kom je nooit op de 105% . Waardevast pensioen is met de rekenrente om zeep. We moeten dit niet slikken. Kees Tekke Defensiecontroller
 • K.J. Redert

  12 maanden geleden
  Gewoon uitkeren waar mensen hun hele arbeidsverleden voor betaald hebben.Boefjes!!!