Volledig scherm
© Bert Jansen

Gerechtshof vindt kofferbakmoord in Waalre geen moord

Omdat de tweede verdachte van de kofferbakmoord zwaar gestoord is, durft het gerechtshof diens verhaal over de moord niet voor waar aan te nemen. Dat betekent dat de aanklacht moord vervalt en doodslag wordt, en ook dat de hoofdverdachte Pascal K. Niet langer gezien wordt als brein.

Michel van A. was veroordeeld tot tien jaar en tbs, het hof haalt daar nu twee jaar van af. De straf van 18 jaar voor Pascal K. wordt doorgestreept, hij krijgt twee jaar voor het helpen bij het verstoppen van het lijk. De man loopt alweer rond omdat hij al drie jaar vast zat. 

Gruwelijkste
De kofferbakmoord, volgens de politie de gruwelijkste zaak uit haar geschiedenis, heet zo omdat het lijk van een Eindhovense dealer onherkenbaar verminkt in een auto in de bossen van Waalre is gevonden. De man was door Pascal K meegenomen naar diens psychisch gestoorde kennis Michel van A. Deze heeft de man daar met grof geweld omgebracht. Tijdens de rechtszaak bleek dat hij dat in opdracht van Pascal deed, die ook actief had meegeholpen. Daarom gaf de rechtbank K 18 jaar en Van A. 10 plus tbs. 

Zwaar gestoord
Pascal K. heeft altijd naar Michel gewezen als dader, hij stond erbij en keek ernaar maar kon en durfde niet te helpen. Het gerechtshof zegt nu dat Michel van A. zo zwaar gestoord is dat ze geen van zijn vele versies van het gebeurde aan durven nemen, dus ook niet dat het een plan van Pascal K. was. Omdat ze geen ander bewijs ziet, neemt ze de verklaring van Pascal K. voor waar aan en dat betekent dat deze niet schuldig is aan moord of doodslag. Wel heeft hij geholpen het lichaam te verstoppen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement