Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Gescheiden vrouwen krijgen minder vaak alimentatie

Het aantal gescheiden vrouwen dat alimentatie krijgt toegekend door de rechtbank is vorig jaar afgenomen. Ook de hoogte van het alimentatiebedrag was lager, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

De alimentatie die moet worden betaald door de ex-partner nam vanaf begin deze eeuw nog sterk toe maar sinds 2009 is sprake van een daling. Eén op de zes vrouwen die in 2013 is gescheiden, kreeg recht op alimentatie. Gemiddeld kwam dat neer op 980 euro per maand.

De daling van het percentage vrouwen dat alimentatie krijgt, hangt volgens het CBS mogelijk samen met hun grotere financiële zelfstandigheid. Bij 1 procent van de echtscheidingen wordt alimentatie aan de man toegewezen.

Vorig jaar werden ruim 35.000 echtscheidingszaken afgehandeld door rechtbanken, dat is een toename van 2 procent vergeleken met het jaar ervoor.

  1. Nathalie (31) laat kinderen slapen met Staffords: ‘Iedereen loopt met een boog om ons heen’
    PREMIUM

    Nathalie (31) laat kinderen slapen met Staffords: ‘Iedereen loopt met een boog om ons heen’

    Geen vechtmachines met een ontembare honger voor bloed, maar schattige allemansvrienden die niets liever willen dan knuffelen en kusjes geven. De 31-jarige Nathalie Reichart is als eigenaresse van twee Amerikaanse staffords helemaal klaar met het ‘irritante’ stigma dat op haar honden rust. ,,Mensen lopen met een boog om mijn hondjes heen, terwijl het de liefste dieren ter wereld zijn.”