Volledig scherm
De eerste pepernoten zijn al te verkrijgen bij Albert Heijn in het Drentse Havelte. Vlnr: Milan Bos (Teamleider), Eline Brink (Baliemedewerkster) en Jeroen Schakelaar (Supermarktmanager). © Albert Heijn Abe Havelte

Supermarkt heeft alweer kruidnoten: 'Controversieel, maar het kon'

Hoewel de tijd van het jaar meer doet denken aan watermeloen en ijsjes, is dé winterlekkernij alweer gespot in de eerste supermarkt: kruidnoten! De Albert Heijn in het Drentse Havelte heeft de eerste zakken strooigoed al verkocht.

Quote

De eerste dertig zakken zijn al verkocht

De zakken van 500 gram zijn sinds gisteravond te koop. ,,Het is controversieel, maar we konden ze bestellen", vertelt Jeroen Schakelaar, manager van de supermarkt. ,,De eerste dertig zakken zijn al verkocht." Waar de winkel vorig jaar de decembersnack 'pas' in augustus in de schappen had liggen, besloot het dit jaar dat het wachten lang genoeg had geduurd. 

De meningen zijn verdeeld over het steeds vroeger verschijnen van de nootjes. 
,,De één vindt het fantastisch, de ander vindt het belachelijk", aldus Schakelaar. ,,Wat de reacties ook zijn, we verkopen ze wel. Veel mensen hebben ze toch gemist. En die reacties zijn eigenlijk ook wel grappig."

Dat is volgens Schakelaar ook de sport. ,,Voor velen moet de zomervakantie nog beginnen en die zomerstemming maakt het voor ons juist leuk om ze nu al te verkopen."

Of de Albert Heijn in Havelte ook echt de allereerste van het jaar is, is niet met zekerheid te zeggen. Het zal nu echter niet lang meer duren voordat ze in supermarkten door het hele land te verkrijgen zijn. 

Quote

Die zomerstem­ming maakt het voor ons juist leuk om ze nu al te verkopen

AH Abe Brouwer Havelte

Pepernoten, wij hebben ze weer! De overheerlijke pepernoten van Vos Banket uit Dwingeloo hebben wij vanaf nu weer in onze winkel liggen. Confronterend dat herfst en winter er alweer langzaam in...