Volledig scherm
Beeld ter illustratie © ANP XTRA

Gevaarlijke stoffen vrij door ladingdiefstal Roermond

Bij een ladingdiefstal vanaf een Nederlandse vrachtwagen op een parkeerplaats langs de A73 in Roermond zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gevaarlijke stoffen gemorst. De brandweer is uitgerukt om het nikkel in poedervorm van de straat op te ruimen. Nikkel in poedervorm is kankerverwekkend en kan gevaarlijk zijn bij aanraking, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

De vrachtwagen was geladen met zeventien grote tonnen met nikkel en kobalt. De dieven wisten twaalf tonnen uit het laadruim van de vrachtwagen te stelen. Toen de Russische chauffeur dat merkte, begon hij te toeteren. De dieven vluchtten met de buit.

De chauffeur was op de parkeerplaats aan het overnachten, toen de dieven toesloegen. ,,Blijkbaar is nikkel lucratief genoeg om te stelen’’, aldus de woordvoerder van de brandweer.

De prijs van nikkel brak de afgelopen jaren steeds nieuwe records. Vooral in China en India is de vraag groot, terwijl het aanbod niet toe is genomen.

  1. Hoe twee doodnormale mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’
    PREMIUM

    Hoe twee doodnorma­le mannen als royals trouwden: ‘Zelfs Marijke Helwegen keek haar ogen uit’

    In luxe en weelde trouwen als Willem-Alexander en Máxima of als Harry en Meghan: voor veel mensen slechts een droom, maar voor twee doodnormale, jonge mannen werd het toch echt werkelijkheid. Rotterdam was donderdag het decor van een spektakel dat zijn weerga niet kende, inclusief een koninklijke escort, elegante kostuums en een bonte verzameling van BN’ers. ,,Het was sprookjesachtig, liefdevol, heerlijk over de top, maar bovenal: perfect.”