Evacuatie uit het dorp Bunde.
Volledig scherm
PREMIUM
Evacuatie uit het dorp Bunde. © Sander van Mersbergen

Gevlucht voor het stijgende water: 'Ik sta helemaal te trillen. Het lijkt wel oorlog’

Langs de oevers van de Maas in Limburg is het vandaag leven tussen hoop en vrees. In Bunde dreigde het even heel erg mis te gaan. Een gebied met enkele duizenden inwoners werd op stel en sprong geëvacueerd. ,,Ik sta helemaal te trillen. Het lijkt wel oorlog.”

 1. Maas bereikt in Gelderland en Brabant hoogste punt ooit, evacuatie niet nodig, dijkbewaking ingesteld
  Play
  Video

  Maas bereikt in Gelderland en Brabant hoogste punt ooit, evacuatie niet nodig, dijkbewa­king ingesteld

  KERKDRIEL/HEUSDEN - De Maas bereikt dit weekend in Gelderland en Brabant het hoogste niveau ooit gemeten. Dat meldt Waterschap Rivierenland. Evacuatie is volgens het schap niet nodig. Wel wordt vanaf zaterdag dijkbewaking ingesteld in het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard, en vanaf zondag in het Land van Heusden en Altena. Elders in Brabant ontstaan de eerste problemen door hoogwater in de beken.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?