Volledig scherm
De jas werd gevonden langs de Amersfoortseweg in Huis ter Heide © ANP

Gevonden jas Huis ter Heide is van Anne Faber


De jas die dinsdag was gevonden in Huis ter Heide is inderdaad van de vermiste Anne Faber (25). Volgens de politie blijkt dat uit de eerste onderzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De jas lag in de berm in de buurt van de Amersfoortseweg.


In een nabijgelegen vijver in het Blookerpark is donderdagavond een fiets teruggevonden, die hoogstwaarschijnlijk van Anne is. Alles wijst er volgens de politie op dat de fiets van de vermiste vrouw is, maar onderzoek moet hier nog definitief zekerheid over geven.

Het NFI onderzoekt ook of er andere sporen op het kledingstuk zitten. Daarover kan de politie nu nog geen uitsluitsel geven, aldus een woordvoerder. 

Vanmiddag werd ook een rugzak gevonden in het gebied. Die tas lijkt erg op die van Anne.

  1. Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’
    PREMIUM
    vuurwerkramp enschede

    Oud-eigenaar S.E. Fireworks is gebroken man: ‘Wanneer houdt dit op?’

    Bijna twintig jaar na de vuurwerkramp in Enschede wordt voormalig fabriekseigenaar Harm Smallenbroek aangewezen als mogelijke saboteur door ex-klokkenluider Paul van Buitenen. Daarmee zou hij verantwoordelijk zijn voor 23 doden. Smallenbroek is een gebroken man. Sinds 2001 heeft hij geen interview meer gegeven, tot vandaag. ,,Je wilt wel, maar je komt er nooit meer van los. We zijn die dag, net als velen, alles kwijtgeraakt.