Gevonden lichaam in water Den Haag is van Orlando (17)

update/videoHet lichaam dat in het water nabij de Rijswijkse Waterweg in Den Haag is gevonden, is van de vermiste Orlando Boldewijn (17) uit Rotterdam.

Het politiebootje cirkelde al een tijdje op één plek, vlakbij het Böttgerwater waar Orlando zou zijn afgezet. De politie tilde om 20.21 uur een lichaam uit het water en zijn daarna naar de kant gevaren. Iets voor negenen arriveerden de schouwartsen. Het eilandje in het water wordt vannacht bewaakt. De politie wil daar later nader onderzoek doen. 

De politie hield gisteravond een passantenonderzoek in Ypenburg. Dat leverde tien tips op. 

Volledig scherm
De hulpdiensten tijdens de zoektocht naar de vermiste Orlando Boldewijn. © MediaTV

De 17-jarige Orlando liep vorige week op zondagavond van Rotterdam naar Schiedam om een man te bezoeken die hij kende via de homo-datingapp Grindr. Zij hadden al eens eerder met elkaar afgesproken. Orlando bleef dit keer maar kort, na amper een uur gaf zijn date hem 20 euro voor de terugreis. Dat heeft de man verklaard tegenover de politie.

Orlando pakte echter niet de trein naar huis, maar naar Den Haag. Daar had hij de tweede date van die avond. Zijn beste vriendin Noha, de woordvoerder namens de familie, vindt dat raar en opvallend. ,,Orlando had weliswaar vaker dates, maar nog nooit twee op één dag. Ik vertrouw het daarom niet, ben bang dat er een verband is.”

Beelden van de zoektocht maandagmiddag:

Volledig scherm
Het eiland waarnaast het lichaam in het water werd gevonden. © Google Streetview
Volledig scherm
Orlando werd sinds zondag 18 februari vermist. © Privéfoto

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!