Volledig scherm
© AD

Gewonden bij grote brand op vissersschip Scheveningen

Foto'sTwee mensen zijn vanochtend gewond geraakt door een brand op een vissersschip in de haven van Scheveningen. Een persoon is voor controle naar een ziekenhuis gebracht, omdat hij of zij rook had ingeademd. Het is niet bekend hoe de tweede gewonde er aan toe is.

Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
© Twitter R.E. Boerboom

'Iedereen is van boord af, er zijn geen vermisten', aldus een brandweerwoordvoerder.

De brand brak vanochtend om 9.15 uit. Over de oorzaak van de brand op de trawler Johanna Maria (SCH-118) is nog niets bekend. Mogelijk is er ook een explosie aan boord geweest, maar de brandweer kon dat niet bevestigen.

Een ooggetuige laat weten aan het AD dat een van de mensen die aan boord aan het werk was bezig was een pijpleiding door te slijpen. 'Plotseling vloog de boel in brand. Die jongen stond in een keer volledig in de brand. Samen met andere mensen heb ik hem uit het vuur getrokken.'

Brandweer
Het is niet duidelijk hoeveel mensen aan boord waren toen de brand uitbrak. De brandweer is bezig het vuur vanaf de kade te bestrijden, terwijl ook wordt geblust vanaf boten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in de haven.

De brandweer is inmiddels aan boord van het schip en probeert het vuur van binnenuit te bestrijden. Een Rotterdamse blusboot spuit een gat in de romp met een mengsel van water en ijzeroxide. Daarna volgt een straal van 65.000 liter per minuut. In verband met de rookontwikkeling en ernstige stankoverlast adviseert de politie bewoners van enkele Haagse wijken ramen en deuren gesloten te houden.

Volledig scherm
© Twitter Karin van der Lee
Volledig scherm
© Petra Vennegoor
  1. Ooggetuigen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond erbij’

    Ooggetui­gen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond erbij’

    De 44-jarige advocaat Derk Wiersum die vanochtend vlak voor zijn huis in Amsterdam is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats delict woont tegen deze nieuwssite. Volgens andere omwonenden stond de echtgenote van de raadsman bij het slachtoffer toen de hulpdiensten arriveerden. ,,Ik hoorde twee harde knallen en zag daarna een jongen langs mijn huis rennen.”
  2. Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbeveiliging

    Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbe­vei­li­ging

    De 44-jarige advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, was bezig particuliere persoonsbeveiliging te regelen. Hij had geen vertrouwen in bescherming door politie en justitie en sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Eén collega zou hierover volgende week een gesprek hebben met persoonsbeveiligers. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd, melden goed ingevoerde bronnen. Vanochtend werd hij in de straat waar hij woonde doodgeschoten.