Gewonden en paniek door verdrukking, discotheek ontruimd

updateIn discotheek Alpha in het Noord-Hollandse Schagen zijn ongeveer tien mensen gewond geraakt doordat ze in de verdrukking kwamen. De discotheek is ontruimd. Een slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Die persoon had pijn op de borst. Zeven tot tien lichtgewonden zijn in de brandweerkazerne in de buurt opgevangen. De verdrukking ontstond op de tweede etage in de hal. Een discotheekbezoeker raakte daarbij onwel en vervolgens ontstond paniek. 

Volledig scherm
Exterieur van discotheek Alpha waar bij een aantal bezoekers gewond zijn geraakt door verdrukking © ANP

De hulpdiensten rukten massaal uit. Naast meerdere ambulances kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. De politie had volgens de lokale nieuwszender Schagen FM grote moeite om het massale uitgaanspubliek op afstand te houden. Er werden politiehonden ingezet en de straat werd helemaal afgesloten.

Inmiddels is de situatie onder controle, meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. De discotheek is weer opengesteld. 

Dronken jongeren

In Schagen vindt vandaag Paasvee plaats; een jaarlijks evenement waarbij vee in het centrum van het Noord-Hollandse dorp tentoon wordt gesteld. Daarnaast is er een kleindierenshow, een mechanisatiebeurs en zijn er optredens van dj's. In de Alpha stonden onder andere James Morano en Jesse Benjamin op de line-up.

Volledig scherm
© ANP

Dronken bezoekers van het Paasvee zorgen regelmatig voor overlast, vertelt de eigenaar van een snackbar in het naburige Heerhugowaard. ,,Ik gooi mijn snackbar dicht, ik wil ze niet meer binnen hebben. Er is altijd veel overlast. En nu waren de regels zelfs nog aangepast: ze mogen pas vanaf 2 uur 's middags drinken. Eerst was dat de hele dag."

Op het NS-station van Heerhugowaard zorgden rellende jongeren voor zoveel overlast dat het stembureau er werd gesloten. De gemeente kon de veiligheid van de medewerkers niet meer waarborgen. 

Volledig scherm
Een man poetst in Schagen een ‘dikbil’ tijdens de jaarlijkse paasveetentoonstelling, met keuringen, veel folklore en bier © Koen Suyk