Volledig scherm
De Smyrnastraat in Deventer. Links de moskee waar vorige maand brand woedde. © Street View

Gezin Deventer ongedeerd na aanslag met brandbom

Een gezin uit Deventer is in de afgelopen nacht, mede dankzij een oplettende buurman, aan de dood ontsnapt. Er werd door het raam van de rijtjeswonig een een molotovcocktail gegooid. De woning staat tegenover de moskee die onlangs ook met een brand te kampen had. Van de dader ontbreekt elk spoor, zo meldt dagblad De Stentor op zijn website.

Een buurman hoorde rond 01.00 uur glasgerinkel, ging buiten kijken en zag het kapotte raam, waarop hij zijn slapende buren waarschuwde. De uit Gambia afkomstige Momodou Lamin Secka, een 46-jarige moslim, heeft de met een brandende doek omwikkelde fles in de woonkamer opgepakt en door de voordeur naar buiten geworpen. Niemand van het gezin raakte gewond.

De politie is direct een onderzoek gestart wegens 'poging tot brandstichting'. Er is volgens de politie er geen verband met de brand bij de moskee van enkele weken geleden. De omstandigheden rond die brand zijn nog niet opgehelderd. Tegenover de politie heeft Secka verklaard dat de aanslag mogelijk te maken heeft met een conflict waarin zijn zoon is verwikkeld.