Er was vanavond een stille tocht in Zwijndrecht voor Manuel Alvarez (29), slachtoffer van de Zwijndrechtse koffermoord. Foto: Frank de Roo.
Volledig scherm
PREMIUM
Er was vanavond een stille tocht in Zwijndrecht voor Manuel Alvarez (29), slachtoffer van de Zwijndrechtse koffermoord. Foto: Frank de Roo. © Frank de Roo

Gezin leende tijdens vakantie huissleutel uit aan neef, waarna er in hun woning een moord werd gepleegd

De bewoners van de Rotterdamse woning, waarin de gruwelijke koffermoord op Manuel Alvarez (29) uit Zwijndrecht is gepleegd, waren vermoedelijk op vakantie op het moment van de daad. De woning staat sindsdien leeg. De rust in de wijk lijkt weer wat teruggekeerd: ,,Nog maar net hoor. Mijn buurvrouw heeft wekenlang niet in huis durven slapen.”

  1. OM: Abdi B. (25) sneed slachtoffer koffermoord in stukken; verdachten blijven vastzitten
    liveblog

    OM: Abdi B. (25) sneed slachtof­fer koffer­moord in stukken; verdachten blijven vastzitten

    Drie maanden na de gruwelijke ‘koffermoord’, waarbij de 29-jarige Manuel Alvarez uit Zwijndrecht om het leven kwam, staat vandaag voor het eerst de Zwijndrechtse hoofdverdachte B. (25) voor de rechter. Ook een of enkelen van de zeven medeverdachten komen aan bod tijdens de pro formazaak, waarin de rechter zich buigt over de moord die in een Rotterdamse woning zou zijn gepleegd. Volg hier de rechtszaak via ons liveblog.