Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Gezin online en fysiek bedreigd vanwege zelfde achternaam van oplichter: ‘Dit moet stoppen’

Een Zwols gezin wordt bedreigd vanwege een oplichter die dezelfde achternaam heeft. Dat meldt de politie. Door de initialen en achternaam van één van de gezinsleden denken mensen dat hij of zij de betreffende oplichter is.

In een bericht op social media vraagt de politie aandacht voor de zaak. Het gezin uit de gemeente Zwolle wordt namelijk zowel online als fysiek bedreigd, vertelt politiewoordvoerder Frank Brouwer. ,,Dit moet stoppen’’, luidt zijn boodschap. Of er ook mensen aan de deur zijn gekomen bij de woning van het gezin, kan hij niet zeggen.

De Zwollenaren hebben namelijk niets te maken met de vermeende oplichter. Die zou ‘elders in het land’ actief zijn. Hoe deze persoon mensen oplicht, weet de politiewoordvoerder niet precies. ,,We hebben de zaak in onderzoek, maar wilden nu een duidelijk signaal geven: kappen met die bedreigingen.’’

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.