Nadette Beving kan haar woning niet meer in.
Volledig scherm
PREMIUM
Nadette Beving kan haar woning niet meer in. © Cees Wouda

Gezin werd ziek van schimmelwoning, maar volgens de woningbouwvereniging is er niks mis

De Hoevelakense Nadette Beving (45) en haar twee kinderen hebben tien maanden geleden noodgedwongen hun huurwoning verlaten, omdat zij gezondheidsklachten hadden door de slechte staat van het huis. Volgens De Alliantie mankeert er echter niets aan de woning.

Op het laminaat groeien schimmels.
Volledig scherm
Op het laminaat groeien schimmels. © Cees Wouda

Beving mag naar eigen zeggen de woning aan de Rozenlaan niet meer in, omdat zij direct gezondheidsklachten zou krijgen. Ze heeft mondkapjes en latexhandschoenen bij zich en heeft een vriend, Bart, gevraagd een rondleiding door de woning te geven. Bij binnenkomst valt één ding meteen op: op het laminaat groeien paddenstoelen. Onder de eettafel en de stoelen schieten de kleine bruine paddenstoeltjes uit de vloer.

  1. Duitsland klaagt Nederlanders aan die ‘oude NAVO-bunker gebruikten voor cybercrime’

    Duitsland klaagt Nederlan­ders aan die ‘oude NA­VO-bun­ker gebruikten voor cybercrime’

    Vier Nederlanders zijn in Duitsland aangeklaagd voor cybercrime. Ze zouden een oude NAVO-bunker hebben gebruikt als onderkomen voor een zogeheten bulletproof host. Dat is een serverdienst die gebruikers uit het zicht van justitie probeert te houden. Beheerders van zo'n dienst zien meer door de vingers dan reguliere servers. De host werd in september uit de lucht gehaald, na bijna vijf jaar onderzoek. Ook drie Duitsers en een Bulgaar zijn aangeklaagd.