Volledig scherm
PREMIUM
© Marco Okhuizen

Gezinsgeweld in doodgewone buurten: 'Als kind wist ik niet beter'

Nog steeds blijft kindermishandeling vaak verborgen. In het boek ‘De Omstanders’ gaat Jorien Meerdink (60) - in haar jeugd ook mishandeld - op zoek naar de vraag waarom. ,,In hechte buurtjes wordt over misstanden gezwegen.’’

Op het eerste gezicht lijkt de plek waar Jorien Meerdink in de jaren 60 opgroeit perfect. Een blakende nieuwbouwwijk, met twintig doorzonwoningen, in het groene Zuid-Hollandse dorp Delfgauw. Huizen met vier slaapkamers, grote tuinen en intellectuele buren. In alle huizen wonen ingenieurs van de Delftse Technische Hogeschool (later TU) en hun gezinnen.

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.