ANP
Volledig scherm
© ANP

Gezondheidsraad: Verschillende coronavaccins combineren kan

Er is geen bezwaar tegen om mensen die een eerste vaccinatie met het Covid-19-vaccin van AstraZeneca hebben gekregen, als tweede dosis het vaccin van BioNTech/Pfizer te geven. Een vaccin van Pfizer na AstraZeneca, levert op zijn minst net zoveel antistoffen op of meer. Hoe meer antistoffen je aanmaakt, hoe beter je beschermd bent tegen het coronavirus. 

27 reacties

 • Linda Doeland-Wondergem

  2 weken geleden
  Y. Scherpenisse, Mirjam Seubring, Vandaag na een uurtje onbereikbaarheid en een 10 minuten in de wacht, meteen een afspraak gekregen. Eerste inenting AstraZenica, Vanmiddag al tweede prik Pfeizer gekregen! Niet op de dichtsbijzijnde locatie, maar wel een locatie in de regio. Zeer vakkundige medewerker van de GGD, om 10.30 contact, om 12,30 igevaccineerd. Dus het kan wel!
 • Anoniem

  3 weken geleden
  Ik ben enorm dankbaar dat we hier in Nederland een vaccin http://hebben.al zou ik graag wat meer willen weten over zwangerschap en het vaccin. Is er kans dat het zwanger worden wordt bemoeilijktdoor het vaccin ik hoor dat daarom veel jonge mensen daarom nog niet over de streep durven om het vaccin te nemen misschien is meer voorlichting hier over alsmede studie nodig. Met vr. Gr. Spelleke
 • Jos Ploeg

  3 weken geleden
  Ik zou heel graag als 2e prik Pfizer krijgen. Iemand een advies hoe ik dit kan regelen.. Ik hoor het graag Simone Glas
 • CC Tacke

  3 weken geleden
  Diderik wat ik begrepen heb krijg je van de 1e astra zeneca de meeste bijwerkingen (als die al optreden) en bij de 2e minder. Bij moderna en pfizer is dat precies andersom. Dus de laatste geeft daar meer bijwerkingen. Het zal in u geval dus mogelijk niet veel uitmaken als het om bijwerkingen gaat. Wat bescherming betreft heeft de combi wel een gunstiger effect.
 • Rob Overbeek

  3 weken geleden
  Hallo Ron. Di zal je ook wel niet overtuigen maar je getallen kloppen niet. Tot 1 juni 2021 zijn ruim 1 1/2 miljoen nederlanders positief op SARS-Cov2 getest. ruim 17.000 mensen zijn hiervan overleden. in ongeveer dezelfde periode zijn er 8 1/2 miljoen vaccinaties gegeven. Met nul overleden mensen. 132 ernstige allergische reacties met 37 zogenaamde anafylactische reacties, dat is medisch ernstig maar allen herstelden volledig. Kortom vaccineren is beter dan Corona krijgen.
 1. TERUGLEZEN | Nieuw-Zeeland schort reisbubbel met Australië op, Israël wil niet-gevaccineerden weren uit drukke openbare ruimtes
  Play
  Coronavirus

  TERUGLEZEN | Nieuw-Zee­land schort reisbubbel met Australië op, Israël wil niet-gevacci­neer­den weren uit drukke openbare ruimtes

  De GGD-sites voor test- en prikafspraken lagen vandaag weer enkele uren plat door een ddos-aanval, maar inmiddels zijn ze weer bereikbaar. Afgelopen etmaal zijn de minste mensen positief getest in twee weken. Wel is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen weer verder gestegen. Duitsland zou Nederland morgen op de lijst plaatsen van hoogrisicolanden zetten, met alle gevolgen van dien, en in Italië heb je binnenkort een coronapas nodig om bars en restaurants te kunnen bezoeken.