GUUS SCHOONEWILLE
Volledig scherm
PREMIUM
© GUUS SCHOONEWILLE

Gezondheidsraad: Vitamine D is ‘geen wondermiddel’, maar ‘grote winst’ als kwetsbaren het zouden slikken

UpdateOp basis van de huidige wetenschappelijke onderzoeken is het volgens de Gezondheidsraad ‘niet te beoordelen’ of vitamine D slikken bijdraagt aan het voorkomen van corona. Het adviesorgaan benadrukt wél dat kwetsbare groepen, zoals kleine kinderen en ouderen, er verstandig aan doen om extra vitamine D in te nemen. 

32 reacties

 • Ernest Velden

  1 maand geleden
  Vooral bewegen en de zon in. Eerste 20 minuten bij normale zon GEEN zonnebrandmiddel opbrengen. Daarna wel. En een beetje extra vitamine D kan ook geen kwaad. Als 75-jarige heb ik zelden griep en ben ik veel minder verkouden. Gewoon doen.
 • Roan Schuurman

  1 maand geleden
  Vitamine slikken is niet noodzakelijk afhankelijk van je levenstijl en voeding. Ouderen kunnen een gebrek hebben aan vitamine doordat zet het minder goed opnemen uit voeding of omdat ze te weining zonlicht krijgen doordat ze vaker binnen zitten. In het geval van Corona is het makkelijker om het bij te slikken maar onder normale omstandingheden zou ik toch eerder kijken naar je levenstijl.Supplementen markt is een miljarden markt waarbij niet altijd wetenschappelijk bewezen is dat het werkt/helpt
 • Barend Louwes

  1 maand geleden
  BarendL De Gezondheidsraad vraagt om bewijzen of vitamine-d help tegen het Covid-19 virus. Ik gebruik vitamine-d sinds 2016 20 mg. per dag. Ik kampte jaren met long klachten met name herfst en winter. De ene virus na de andere en heel veel antibiotica geslikt. Sinds ik vitamine-d gebruik ben ik niet meer ziek geweest. Het R.I.V.M. onderzoekt waarom de een wel en de ander niet besmet raakt met coronavirus. Vitamine-d 99,9% zeker. Het verbetert de huid, de slijmvliezen en weerstand. Word vervolgd
 • Bo Baden

  1 maand geleden
  Het belang van voldoende Vitamine B12, 'de Koning der Vitamines', is ook erg groot en wordt onderbelicht. En neem van de 6 soorten B12 die er bestaan dan vooral methyl en adenosyl cobalamine B12 in zuigtabletvorm. Beide soorten 3000 mcg. tegelijk innemen. Het liefst met ook wat Vitamine B11 erbij, of erin, dat is foliumzuur (dat vergroot de werkingskracht van B12). Drink ook extra water overdag. Meer info hierover op http://www.vitamineb12tekort.nl Succes. Bo Baden.
 • hans griot

  1 maand geleden
  Vitamine C slik ik al jaren, vnl. in de wintermaanden. In de herfst van 2020 ben ik voor het eerst sinds 50? jaar weer vitamine D gaan slikken. Er is veel onduidelijkheid hoeveel er dagelijks nodig is. Ik slik het niet iedere dag, maar gemiddeld 4 tot 5 keer per week.
 1. Experts boos over uitblijven vitamine D-advies: ‘Alsof het niks interesseert dat mensen dood gaan’
  PREMIUM

  Experts boos over uitblijven vitamine D-advies: ‘Alsof het niks interes­seert dat mensen dood gaan’

  Een grote groep gerenommeerde experts is boos over de afwachtende houding van de overheid over vitamine D. Zij willen dat mensen uit voorzorg vitamine D gaan slikken tegen corona. Steeds meer studies tonen volgens hen aan dat vitamine D ervoor kan zorgen dat de kans dat je corona krijgt kleiner is en dat de infectie milder verloopt. ,,Alsof het ons niks interesseert dat intussen mensen dood gaan.’’
 2. 3000 bezoekers wagen zich in de kroeg: ‘Als ik hierdoor corona krijg, neem ik dat voor lief’
  PREMIUM
  VIDEO

  3000 bezoekers wagen zich in de kroeg: ‘Als ik hierdoor corona krijg, neem ik dat voor lief’

  Wie had gedacht dat het ooit nieuws zou zijn dat mensen een biertje drinken in de kroeg? In vijf Utrechtse cafés mocht het vandaag weer, in het kader van de Fieldlab-experimenten. Onder toeziend oog van tientallen journalisten -waaronder Franse, Britse en Belgische- zullen de komende vier dagen 3000 bezoekers zich, getest en wel, wagen aan een tapbiertje. „Mocht ik hierdoor corona krijgen, neem ik dat voor lief.”
 1. Alle NAVO-troepen vertrekken vanaf 1 mei uit Afghanistan
  Play

  Alle NA­VO-troe­pen vertrekken vanaf 1 mei uit Afghanis­tan

 2. Op bedevaart naar Mekka, maar dan op 1,5 meter afstand
  Play

  Op bedevaart naar Mekka, maar dan op 1,5 meter afstand