GUUS SCHOONEWILLE
Volledig scherm
PREMIUM
© GUUS SCHOONEWILLE

Gezondheidsraad: Vitamine D is ‘geen wondermiddel’, maar ‘grote winst’ als kwetsbaren het zouden slikken

UpdateOp basis van de huidige wetenschappelijke onderzoeken is het volgens de Gezondheidsraad ‘niet te beoordelen’ of vitamine D slikken bijdraagt aan het voorkomen van corona. Het adviesorgaan benadrukt wél dat kwetsbare groepen, zoals kleine kinderen en ouderen, er verstandig aan doen om extra vitamine D in te nemen. 

31 reacties

 • Ernest Velden

  2 jaar geleden
  Vooral bewegen en de zon in. Eerste 20 minuten bij normale zon GEEN zonnebrandmiddel opbrengen. Daarna wel. En een beetje extra vitamine D kan ook geen kwaad. Als 75-jarige heb ik zelden griep en ben ik veel minder verkouden. Gewoon doen.
 • Roan Schuurman

  2 jaar geleden
  Vitamine slikken is niet noodzakelijk afhankelijk van je levenstijl en voeding. Ouderen kunnen een gebrek hebben aan vitamine doordat zet het minder goed opnemen uit voeding of omdat ze te weining zonlicht krijgen doordat ze vaker binnen zitten. In het geval van Corona is het makkelijker om het bij te slikken maar onder normale omstandingheden zou ik toch eerder kijken naar je levenstijl.Supplementen markt is een miljarden markt waarbij niet altijd wetenschappelijk bewezen is dat het werkt/helpt
 • Barend Louwes

  2 jaar geleden
  BarendL De Gezondheidsraad vraagt om bewijzen of vitamine-d help tegen het Covid-19 virus. Ik gebruik vitamine-d sinds 2016 20 mg. per dag. Ik kampte jaren met long klachten met name herfst en winter. De ene virus na de andere en heel veel antibiotica geslikt. Sinds ik vitamine-d gebruik ben ik niet meer ziek geweest. Het R.I.V.M. onderzoekt waarom de een wel en de ander niet besmet raakt met coronavirus. Vitamine-d 99,9% zeker. Het verbetert de huid, de slijmvliezen en weerstand. Word vervolgd
 • Bo Baden

  2 jaar geleden
  Het belang van voldoende Vitamine B12, 'de Koning der Vitamines', is ook erg groot en wordt onderbelicht. En neem van de 6 soorten B12 die er bestaan dan vooral methyl en adenosyl cobalamine B12 in zuigtabletvorm. Beide soorten 3000 mcg. tegelijk innemen. Het liefst met ook wat Vitamine B11 erbij, of erin, dat is foliumzuur (dat vergroot de werkingskracht van B12). Drink ook extra water overdag. Meer info hierover op http://www.vitamineb12tekort.nl Succes. Bo Baden.
 • hans griot

  2 jaar geleden
  Vitamine C slik ik al jaren, vnl. in de wintermaanden. In de herfst van 2020 ben ik voor het eerst sinds 50? jaar weer vitamine D gaan slikken. Er is veel onduidelijkheid hoeveel er dagelijks nodig is. Ik slik het niet iedere dag, maar gemiddeld 4 tot 5 keer per week.