Woonhuizen in Wijk aan Zee met op de achtergrond het terrein van staalproducent Tata Steel. Omwonenden van het terrein zijn ongerust en kritisch over de uitstoot van schadelijke stoffen.
Volledig scherm
Woonhuizen in Wijk aan Zee met op de achtergrond het terrein van staalproducent Tata Steel. Omwonenden van het terrein zijn ongerust en kritisch over de uitstoot van schadelijke stoffen. © Hollandse Hoogte / ANP

GGD-topman liet naam Tata Steel uit longkankerrapport schrappen: fracties eisen uitleg

UpdateEen GGD-directeur van Kennemerland heeft ervoor gezorgd dat de naam van staalconcern Tata Steel, de grootste bron van luchtvervuiling in de IJmond, uit een longkankerrapport werd geschrapt. De GGD-directeur heeft meermaals persoonlijk ingegrepen om de staalproducent uit de wind te houden. Fracties in de Kamer eisen uitleg van het kabinet. 

15 reacties

 • Dolly J. de Groot

  3 maanden geleden
  Dolly J. de Groot Heel ernstig allemaal en heel zorgwekkend, de overheid is steeds minder en minder te vertrouwen. De RIVM als ook de GGD zijn zelfstandige onderdelen/instanties van de overheid. Gesjoemel met cijfertjes is de overheid niet vreemd, denk enkel maar vliegveld Lelystad. Liefs Dolly
 • Jan De Lange

  3 maanden geleden
  Waarom kijk ik hier niet van op? Dit gebeurd in de hele wereld en dus ook in Nederland, of zijn wij in Nederland soms niet corrupt? Kijk eens naar de bovenonsgestelden, wat door die allemaal geritsel wordt met reis en verblijfkosten. Iedereen kent het spreekwoord, geld stinkt niet. Het is altijd zo, dat de kleintjes gepakt worden, de groten nooit. Ons kent ons.
 • Christina Tache

  3 maanden geleden
  Vertrouwen in overheid schaad maar ook het vertrouwen in wetenschappelijke onderzoeken. Te makkelijk worden uitkomsten aangepast naar behoefte vaak van de gene die betaald. Wat zegt een onderzoek dan nog?
 • Jasper Bloemheuvel

  3 maanden geleden
  Wanneer dit in de Verenigde Staten zou gebeuren of welk ander land danook had-den wij in Nederland onze mening dat het hier om grove corruptie gaat al breeduit verkondigd en nu houdt de politiek, links en rechts, haar mond dicht omdat zij, volgens mij, allen allang van de hoed en de rand wisten maar om duistere, financiële (eigen belang) redenen hun mond hielden.
 • Jan de Vries

  3 maanden geleden
  En dan nog blijven onze "volksvertegenwoordigers" zich erover verbazen dat de bevolking geen vertrouwen meer heeft in overheid en overheidsinstanties. Toeslagenaffaire, bonnetjesaffaire, het dossier Groningen en nu de GGD. Het lijstje wordt aardig lang zo.