Frietjes bakken in dezelfde olie als waarin eerder kroketten mét gluten gebakken werden, is voldoende om als glutenpatiënt ziek van te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Frietjes bakken in dezelfde olie als waarin eerder kroketten mét gluten gebakken werden, is voldoende om als glutenpatiënt ziek van te worden. © Shutterstock

Glutenvrij uit eten? Twee derde restaurants informeert gasten verkeerd, honderden boetes van NVWA

400.000 Nederlanders met een voedselallergie lopen gevaar nu ruim de helft van de horeca, winkeliers en supermarkten niet goed vermeldt of gerechten allergenen en gluten bevatten. Dat constateert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) op basis van ruim vijfduizend inspecties.

17 reacties

  • Dolly J. de Groot

    1 maand geleden
    Dolly J. de Groot Gelezen op de prijslijst van 'n snackbar/lunchroom "alle producten die we hier verkopen kunnen allergenen bevatten". Liefs Dolly
  • R.C. Zwart

    1 maand geleden
    Coeliakie is geen allergische reactie maar een intolerantie! Had hele tijd heel veel last van darmen, na onderzoek bij MDL arts bleek dat al de vlokken die in de dunne darm horen te zitten waren verdwenen!! Dus meteen op dieet en ik kan vertellen dat er in hééél veel producten gluten zitten. Zelfs in een bouillonblokje, bovendien zijn Glutenvrije producten behoorlijk prijzig! Snap wel dat het voor een restaurant moeilijk is. Bovendien zijn Glutenvrije producten vaak een stuk minder lekker.
  • E. Reedijk

    1 maand geleden
    Per direct vergunning intrekken. Liegen en bedriegen is oprutten. Heel simpel.
  • M Waarhold

    1 maand geleden
    @Hortense Koster u heeft blijkbaar geen horeca zaak. Als je geen aangepast menu heeft, hoef je je nergens in te verdiepen.
  • Hortense Koster

    1 maand geleden
    Dat mensen met een allergie klagen? Dat doen mensen zonder allergie ook, blijft mensen werk ;-) Als horeca onderneming (en servicegericht) ben je verplicht om je te verdiepen in allergenen en daar juiste informatie over te geven. Het is niet moeilijk, je hebt alleen de wil nodig om er moeite voor te doen, en daar maak je heel veel families blij (en gerust) mee. Uit eten gaan moet een feestje zijn, voor iedereen