Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Goedkoper maandverband, dat moeten we toch kunnen regelen?

ColumnDebby Gerritsen schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

19 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind dat materialen bij ongesteldheid moeten worden opgenomen in de ziektekostenverzekering als het echt zo,n financieel probleem voor vrouwen is,lijkt me ingewikkeld maar moet wel worden bekeken,ik heb daar nooit zo bij nagedacht
 • L. Koenraad

  1 maand geleden
  @Marscha ter Haar: Blijft kwestie van prioriteiten. Naast het minimuminkomen hier heb ik een tumor in mijn hoofd (waardoor ik dus niet kan werken) en werkt mijn man met de nasleep van VIJF hernia's en evenzovele operaties op een aangepaste werkplek. Hij mag nog niet zoveel als een tasje boodschappen tillen (kan hij ook niet) dus wij zijn voor van alles wat gedaan of gekocht moet worden extra geld kwijt en guess what? We redden het al 32 jaar schuldenvrij, maar daar moeten we ook veel voor laten.
 • Marscha ter Haar

  1 maand geleden
  @L. Koenraad Ik denk niet dat het de tienermeisjes met hun Red Bull en croissants zijn die klagen over de kosten van maandverband. Ik denk dat het de ouders zijn van de kinderen met een krant of washandje in hun broek. De kinderen die niet opvallen en die geen brood aan de eendjes voeren, omdat er geen brood in hun trommeltje zit. En ja helaas, die kinderen en ouders zijn er in dit land.
 • Petra van den Houten

  1 maand geleden
  Ongesteld ben je hooguit 1 week per maand. Maar wat denk je van mensen (meestal ouderen) die incontinent raken? Ook niet vrijwillig hoor, en dat opvangmateriaal hebben ze elke dag nodig, 365 dagen per jaar. Veel ouderen leven van een AOW en dan is 2 euro zoveel voor een paar dagen (en dan heb ik het nog over "eigen merkjes") toch wel een hoop geld. Afschaffing van BTW zou ook daar welkom zijn, liever nog in het basispakket, is tenslotte medische noodzaak.
 • L. Koenraad

  1 maand geleden
  Beste Rieuwers Wij leven van minimumloon (man is alleenverdiener ik ben huisvrouw) dus hebben ook wij geldzorgen, maar als ik om mij heen kijk en (voornamelijk jonge tienermeisjes) blikjes frisdrank, broodjes, snoep en snacks zie drinken en eten en hun door moe klaargemaakte bammetjes met beleg en al voor de eenden gooien dan zeg ik dat ze prioriteiten moeten stellen en niet zeuren over het "dure" maandverband. En vertel me niet wat de kosten zijn ik ben 66 jr en de menopauze voorbij.