Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (links), en Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg tijdens een persconferentie eerder dit jaar.
Volledig scherm
Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (links), en Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg tijdens een persconferentie eerder dit jaar. © ANP

Gommers en Kuipers leggen bom onder kabinetsbeleid: ‘Maandag personeel ziekenhuizen vaccineren’

UpdateEssentieel personeel in de ziekenhuizen moet snel gevaccineerd worden, zeiden Ernst Kuipers en Diederik Gommers gisteravond in Nieuwsuur. Gommers riep op om aanstaande maandag al in ziekenhuizen te beginnen met vaccineren. ,,Ik ben dan vrij”, zei hij doelend op zijn beschikbaarheid om dan de vaccins te zetten.

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.