Eigenaresse Ilse Klijn van goochelbedrijf Dutch Magic zat met haar handen in het haar toen ze vrijdagochtend las dat een drugswebsite met dezelfde naam was opgerold door de politie.
Volledig scherm
Eigenaresse Ilse Klijn van goochelbedrijf Dutch Magic zat met haar handen in het haar toen ze vrijdagochtend las dat een drugswebsite met dezelfde naam was opgerold door de politie. © Dutch Magic

Goochelbedrijf Dutch Magic schrikt zich rot: niets te maken met drugssite

Het Haarlemse goochelbedrijf Dutch Magic is vanochtend overstelpt met berichten nadat een ‘online coffeeshop’ met diezelfde naam is opgerold. Eigenaresse Ilse Klijn van het goochelbedrijf bezweert niets met drugshandel te maken te hebben.

Appjes, smsjes en mails uit binnen- en buitenland. Sinds vanochtend staat de telefoon van Ilse Klijn roodgloeiend. ,,De meeste reacties zijn gekscherend, maar toch vinden we het vervelend dat onze naam in een verkeerd daglicht is komen te staan. We voelen ons gedupeerd.”

Dat Dutch Magic ook de naam was van een verkoopsite voor softdrugs op het Darkweb, kwam voor Klijn als een konijn uit de hoge hoed. Onder die naam werd jaarlijks voor miljoenen euro’s aan softdrugs verkocht en over de hele wereld verstuurd via de reguliere post. Klijn: ,,Wij hebben dat nooit geweten.”

Het goochelbedrijf, met onder anderen Hans Klok als ambassadeur, hoopt dat potentiële klanten niet zijn afgeschrikt door het nieuws. Klijn is inmiddels al door meerdere media gebeld. ,,Aan al het negatieve zit meestal ook iets goeds. Daar ga ik maar van uit.”

  1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
    PREMIUM

    Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

    Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”