Volledig scherm
Eigenaresse Ilse Klijn van goochelbedrijf Dutch Magic zat met haar handen in het haar toen ze vrijdagochtend las dat een drugswebsite met dezelfde naam was opgerold door de politie. © Dutch Magic

Goochelbedrijf Dutch Magic schrikt zich rot: niets te maken met drugssite

Het Haarlemse goochelbedrijf Dutch Magic is vanochtend overstelpt met berichten nadat een ‘online coffeeshop’ met diezelfde naam is opgerold. Eigenaresse Ilse Klijn van het goochelbedrijf bezweert niets met drugshandel te maken te hebben.

Appjes, smsjes en mails uit binnen- en buitenland. Sinds vanochtend staat de telefoon van Ilse Klijn roodgloeiend. ,,De meeste reacties zijn gekscherend, maar toch vinden we het vervelend dat onze naam in een verkeerd daglicht is komen te staan. We voelen ons gedupeerd.”

Dat Dutch Magic ook de naam was van een verkoopsite voor softdrugs op het Darkweb, kwam voor Klijn als een konijn uit de hoge hoed. Onder die naam werd jaarlijks voor miljoenen euro’s aan softdrugs verkocht en over de hele wereld verstuurd via de reguliere post. Klijn: ,,Wij hebben dat nooit geweten.”

Het goochelbedrijf, met onder anderen Hans Klok als ambassadeur, hoopt dat potentiële klanten niet zijn afgeschrikt door het nieuws. Klijn is inmiddels al door meerdere media gebeld. ,,Aan al het negatieve zit meestal ook iets goeds. Daar ga ik maar van uit.”

  1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
    PREMIUM
    TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

    Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

    Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”