Volledig scherm
Nicole Kötter werd gesommeerd om de bewuste te kleine vissenkom direct uit haar winkel te verwijderen. © Robin Hilberink

Goudvis in te kleine kom verhuist onder dwang van politie

De eigenaren van viswinkel Visgilde Kötter in Oldenzaal schrokken zich afgelopen dinsdag dood toen de politie plotseling binnenkwam om een goudvis 'in de boeien te slaan'. De reden: een te kleine vissenkom.

Verbouwereerd was mede-eigenaar Nicole Kötter, ze runt de winkel samen met haar man, toen de politieauto voor hun zaak stopte en twee agenten de winkel binnenstapten. ,,Ze hadden een melding gehad over de vis. Wij dachten meteen aan de gebakken vis, de haring, zalm of paling. Maar nee, het ging om de kom..."

Kötter kon kiezen: óf een grotere kom voor de vis óf de kom moest weg uit de winkel. Ze koos voor het laatste. ,,Ik dacht nog: slaan jullie ons kleine visje in de handboeien? Dat nog net niet."

Bijzonder

Quote

Ik kan er nog steeds niet met mijn hoofd bij, ook dat agenten hiervoor op pad worden gestuurd

,,We moesten er ook wel om lachen, maar bijzonder blijft het natuurlijk wel. Ik heb de goudvis thuis even in een vissenkom gestopt, maar die was nog veel kleiner. In de huidige kom kan hij in elk geval flink omhoog en omlaag zwemmen", aldus Nicole. Opnieuw begint ze te lachen. ,,Ik kan er nog steeds niet met mijn hoofd bij, ook dat agenten hiervoor op pad worden gestuurd."

Emil Baveld, chef van het politieteam Noordoost-Twente, snapt dat de eigenaars van de viswinkel zijn geschrokken. ,,Feit is wel dat wij als politie serieus met dit soort meldingen moeten omgaan, daar valt dus ook dier en welzijn onder", aldus Baveld. ,,Een vis moet voldoende bewegingsruimte hebben en dat hebben we de mensen uitgelegd."