Volledig scherm
Bijzondere patronen op grafkisten © Jan van Eijndhoven

Grafkisten en urnen shoppen op de uitvaartinspiratiebeurs

In het Tilburgse Duvelhok vond vandaag de eerste uitvaartinspiratiebeurs plaats. Onder meer aparte kisten, urnen en andere herdenkingsmogelijkheden waren er te zien. Anky van Hest is een van de bezoekers. ,,Iedereen heeft een eigen manier van rouwverwerking.” 

Veel verschillende kraampjes staan opgesteld op de eerste uitvaartbeurs in Tilburg. Waaronder die van kunstenares Nadia Gonegai (48) die urnen maakt die, bij de juiste lichtinval, het gezicht van de overledene tonen. ,,Mensen willen niet altijd over de dood van hun dierbaren praten. Nabestaanden willen de overledene wel graag bij zich houden maar wel zo discreet mogelijk. Deze urnen dragen daaraan bij omdat het op het eerste gezicht lijkt op een normaal beeld maar in feite het gezicht van de overledene laat zien.”

Quote

Het liefst praat ik met mensen voor hun overlijden

Anky van Gest

Oriënteren
Tussen de bezoekers loopt ook de 57-jarige Anky van Hest. Na een carrière als directiesecretaresse wilt ze een uitvaartonderneming opzetten. ,,Ik wil dat eigenlijk al een hele tijd. Op deze beurs wil ik me oriënteren wat de mogelijkheden zijn. Belangrijkste is dat iedereen op hun eigen manier afscheid neemt omdat dit de enige en juiste manier van het rouwproces is.”

Om dit mogelijk te maken, wil Van Hest zich op een specifieke doelgroep richten. ,,Graag zou ik met mensen willen praten voor ze overlijden. Dus terminaal zieken of mensen die euthanasie willen plegen. Dan weet je zeker wat de persoon wil.”

Volledig scherm
Van kaarsen tot urnen en kisten tot begraafplaatsen. Overal is keuze in. © Jan van Eijndhoven
  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.