Volledig scherm
In het centrum van Amsterdam stond opeens een grafsteen uit 1991. © Max von Kreyfelt

Grafsteen bij grofvuil in centrum van Amsterdam

Een bewoner van de Amsterdamse binnenstad trof gisterochtend een onalledaags tafereel aan bij het grofvuil: een marmeren grafsteen met de tekst 'Rust zacht, lieve moeder'.

,,Ik liep over de Langstraat, tussen het Singel en de Herengracht, en zag dit toen staan", vertelt Max von Kreyfelt, organisator van politiek café Weltschmerz tegen Het Parool

,,Ik denk dat het graf al eerder geruimd is, dan wordt er gevraagd wat je met de steen wil. Iemand zal wel gezegd hebben 'Kom maar op met die steen' en ik vermoed dat die persoon nu ook is overleden en zijn of haar spullen aan de straat zijn gezet", aldus Von Kreyfelt.

  1. Helma (65) en Robertus (70) belanden per toeval tegelijk in het ziekenhuis
    PREMIUM

    Helma (65) en Robertus (70) belanden per toeval tegelijk in het ziekenhuis

    Ze liggen inmiddels weer veilig samen op één kamer, maar de afgelopen dagen waren voor Helma (65) en Robertus (70) Janssens uit Tilburg een regelrechte hel. Precies toen Robertus zijn vrouw een afscheidskus gaf omdat hij een zware bypass-operatie in ging, stortte zij ineen door een hartstilstand. Hun 30-jarige zoon viel niet veel later ook flauw. Om van alle ellende bij te komen, legde het ziekenhuis het echtpaar bij elkaar op de kamer.