ANP
Volledig scherm
© ANP

Grapperhaus: 173 mensen opgepakt na rellen afgelopen weekend, ‘meer arrestaties volgen’

Naar aanleiding van de rellen van afgelopen weekend zijn inmiddels 173 mensen gearresteerd. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat er nog ‘vele arrestaties‘ zullen volgen. Volgens Grapperhaus wordt er ingezet op snelrecht en zal de schade worden verhaald op de daders.

106 reacties

 • Richard Pino-Heinhuis

  1 jaar geleden
  Zet het leger maar in. Schieten met rubber kogels op een stelletje van dit soort randdebielen lijkt mij geoorloofd. In 1980 werden in Amsterdam ook pantservoertuigen ingezet tegen jongeren die vonden dat ze een stad moesten afbreken.
 • Tuur Claessens

  1 jaar geleden
  Mogelijk gevolg is dat er een uitstroom bij onze hulpverleners gaat plaatsvinden die zijn weerga niet kent. De gevolgen van een mogelijke uitstroom hoef ik niet toe te lichten maar ik begrijp onze dienders, brandweermensen en ambulancepersoneel wel. We laten het maar gewoon allemaal gebeuren en zijn we het volgende week weer vergeten. Waar blijft nu toch die bewindsman die met zijn vuist op tafel slaat en zegt : vanaf nu is het afgelopen ! Mijnheer Grapperhaus, u laat uw mensen weer in de steek.
 • jetse dijk

  1 jaar geleden
  Laat al die relschoppers die boel vernield hebben, flink financieel straffen boete en laten opdraaien voor de schade kan in de duizenden euro, s lopen, kunnen ze straks elke maand 300 a 400 euro per maand afbetalen en ook de ouders van jonge relschoppers flink laten betalen en dan mogen de jongere de schuld overnemen, want reken maar je gaat er jaren en jaren voor betalen. dat is beter dan een taakstraf of celstraffen van 3 a 6 maanden, laat ze maar pijn doen in de portemonnee !
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  En kun je niet de gezichtbedekkende kleding tijdens demonstraties verbieden. Als je toch geheel vermomd bent..... staat dat dan borg voor een vredelievende demonstratie? Ron Dekker
 • Henk Doddema

  1 jaar geleden
  Was het niet juist Grapperhaus die ernstig tekort is geschoten in het voorkomen van geweld. Geen enkel initiatief om voetbal geweld in te dammen. Laksheid in de beveiliging van familie kroongetuige, advocaat, journalist enz. Telkens geveinsde verontwaardiging over een aanslag op de rechtsstaat. Grapperhaus weigert voortdurend daadwerkelijk te acteren opgeweld. Maakt hij zich schuldig aan een strafbaar feit of gewoon NIET capabel.