Minister Grapperhaus krijgt uitleg van een agent welke materialen de criminelen gebruikte om de luiken te maken drugs achter te verstoppen
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Grapperhaus krijgt uitleg van een agent welke materialen de criminelen gebruikte om de luiken te maken drugs achter te verstoppen © Pim Ras Fotografie

Grapperhaus schrikt nog steeds van poldermaffia in Nederland

Het kabinet trok 100 miljoen uit om drugscriminelen te bevechten die de ‘bovenwereld’ infecteren.  Van drugslabs in dichtbevolkte gebieden tot  hennepkwekers die geld steken in lokale sportclubs. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) bekijkt de komende maanden hoe dat geld wordt besteed. Deze krant liep een dag met hem mee.

 1. Xtc en softdrugs weer krachtiger geworden, meer drugsdoden

  Xtc en softdrugs weer krachtiger geworden, meer drugsdoden

  Xtc en softdrugs zijn weer iets krachtiger geworden. Dat blijkt uit de Nationale Drug Monitor (NDM) van afgelopen jaar. Het aantal geregistreerde drugsdoden is met 10 procent gestegen. Xtc is de meest gebruikte uitgaansdrug in Nederland. Staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) van Volksgezondheid maakt zich zorgen over de ‘normalisering‘ van xtc-gebruik. Verder valt uit het onderzoek op dat er voor het eerst in ons land laboratoria zijn ontmanteld voor de productie van heroïne.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.