Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Griepepidemie na 14 weken voorbij

De griepepidemie die in Nederland heerste, is na veertien weken officieel voorbij. Sinds half maart zit het aantal mensen met griepachtige klachten weer onder de grens, meldt gezondheidsinstituut Nivel.

,,In het algemeen was deze epidemie wat milder dan de voorgaande”, aldus epidemioloog Gé Donker. ,,Deze duurde veertien weken. Dat is korter dan de langdurige epidemie van achttien weken het voorgaande seizoen, maar langer dan het gemiddelde van negen weken in de afgelopen 25 jaar.” De griepgolf in Nederland leek begin maart op zijn retour, maar na het carnavalsweekend en de schoolvakanties nam het aantal mensen met griepklachten toch weer toe.

Wanneer twee weken achter elkaar meer dan 51 op de 100.000 mensen griep hebben, is er officieel sprake van een epidemie.

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.