Volledig scherm
Jesse Klaver © anp

GroenLinks: Wij zijn alternatief voor VVD en PVV

GroenLinks-leider Jesse Klaver ziet zijn partij als alternatief voor de VVD en de PVV. Klaver viel vanavond bij de presentatie van het partijprogramma in de Melkweg in Amsterdam nadrukkelijk geen concurrenten van linkse partijen aan.

Volledig scherm
Belangstellenden gaan op de foto met een bord van fractievoorzitter Jesse Klaver © anp

GroenLinks zet bij de verkiezingen in op duurzaamheid en delen van welvaart. Zo wil de partij belasting gaan heffen op de uitstoot van broeikasgassen en op vermogen. GroenLinks wil - in navolging van de PvdA - een 'moderne middenschool'. Daar zitten leerlingen van alle niveaus langer bij elkaar in de klas en hoeven ze pas in de derde klas van de middelbare school te kiezen voor vmbo, havo of vwo.

Al eerder maakte de partij in deze krant bekend af te willen van het eigen risico in de zorg. Ook moet het inkomen van ouderen die een klein of geen pensioen hebben flink omhoog. De partij pleit verder voor drie dagen gratis kinderopvang voor alle kinderen tussen 6 maanden en 4 jaar en twee maanden extra betaald ouderschapsverlof voor iedere werknemer.

Volkspartij
Klaver wil van GroenLinks een brede volkspartij maken. Daarom sprak hij vanavond in de hoofdstad over zijn geboortewijk in Roosendaal. ,,Ik ben een politicus voor de ouderen in de Westrand die van een mooie, welverdiende oude dag genieten. En voor de jongeren die de wereld willen bestormen."

  1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
    PREMIUM

    Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

    Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”