Volledig scherm
Screenshot uit de tv-uitzending van Hidde Bergman. © Opsporing Verzocht

Groninger (26) opgepakt voor betrokkenheid bij moord op hardloper Hidde

Een 26-jarige man uit Groningen is vandaag aangehouden omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op hardloper Hidde Bergman. Dat meldt de politie. De verdachte zat vast voor een ander strafbaar feit.

De man zat al vast voor vernieling en is nu ook aangehouden als verdachte in de moordzaak. De familie van Hidde Bergman is op de hoogte gebracht van de arrestatie, zo meldt het Groninger stadsblog Sikkom.

Tijdens een rondje joggen op 14 mei werd de 27-jarige Groninger neergestoken. Hij bezweek ter plekke aan zijn verwondingen. In de omgeving werd vol afschuw gereageerd op de moord. 

Of de verdachte Bergman kende, is nog onduidelijk. Ook het motief is niet bekend. Gebruikers van sport- en opleidingsinstituten in de buurt van het Jaagpad - de plek waar Bergman werd neergestoken - vrezen dat Bergman een willekeurig slachtoffer was. De politie kan op dit moment niet meer informatie delen. 

176 tips

Eerder gaf de politie aan met meerdere scenario's rekening te houden, waaronder het scenario dat Bergman een willekeurig slachtoffer was. Mede daarom werden Groningers die zich in de buurt van het plaats delict begeven opgeroepen om goed op te letten. De Hanzehogeschool adviseerde medewerkers en studenten om op elkaar te letten en zo veel mogelijk samen te fietsen of te lopen in de omgeving. 

Een week na de dodelijke steekpartij had de politie al 176 tips binnen gekregen. Zeker 75 tips kwamen binnen nadat de politie een compositietekening had verspreid van een man die in verband werd gebracht met de steekpartij.