Een beschadigde woning wordt versterkt met stutten, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een beschadigde woning wordt versterkt met stutten, foto ter illustratie. © ANP

Groningers woedend over voorstel om slechts vijftig huizen te versterken

Niet de geschatte 26.000 maar slechts vijftig huizen hoeven nog maar te worden versterkt in het aardbevingsgebied. De uitspraak van NAM-directeur Johan Atema maakt Groningers woedend. ,,We worden weer neergezet als profiteurs”, klinkt het verontwaardigd.

7 reacties

 • Xander Viool

  1 maand geleden
  Ach hij weet dat de aandacht bij Covid ligt en probeert nu een boodschap af te geven wat al lang de strategie is. Zo weinig mogelijk vergoeden. Misschien is het een goed idee om Johan Atema in een zwaar beschadigd huis te laten slapen, kijken of hij een rustig oogje dicht kan doen. Wat dit in de Randstad gebeurd dan was het al jaren gelden opgelost. Maar het is maar Groningen en je zult er maar wonen en kijken naar een huis wat onbewoonbaar verklaard is.
 • Joeran Dijk

  1 maand geleden
  Rijn van Dijk, Als je niet weet waar je het over hebt (tsunami) moet je maar eens met eigen ogen zien hoe groot de schade is. Maar waarschijnlijk ben je nog nooit in Groningen geweest.
 • Dolly J. de Groot

  1 maand geleden
  Dolly J. de Groot Volgens mij heeft de NAM er niets over te zeggen betreffende de schades en de reparaties ervan. Het is de overheid die de schades bepalen, en, deze ervoor zorg zal dragen dat alle schades in Groningen vergoed worden. Duss, na vastgestelde schades door aannemers, experts, ect, kan de rekening naar de overheid toe getuurd worden. Liefs Dolly
 • Rijn van Dijk

  1 maand geleden
  Ter geruststelling, er komt in Groningen echt geen tsunami. Schade vergoeden prima, maar niet overdrijven. De woningprijzen vliegen ook in het trillings-gebied pijlsnel omhoog en dus is het normaal dat goed bekeken wordt de werkelijke schade is en wat de oorzaak is. Kinderopvangtoeslag wordt ook aangevraagd door mensen zonder kinderen.
 • Willem Verweij

  1 maand geleden
  Willem Je bent niet anders gewend van den Haag toeslagen affaire zou voor 1 mei zijn opgelost