Privéfoto
Volledig scherm
© Privéfoto

Groningse Maartje wil heel Nederland aan de fakkelbutton krijgen

De 40-jarige Maartje ter Veen uit Groningen gooit buttons met vlammetjes in de strijd om de gevolgen van de gaswinning voor Groningen onder de aandacht van Nederland te houden. Ze hoop dat heel het land straks de buttons op zal spelden.

 1. Reacties op plastic verpakking: ‘Blij met Brussel, Timmermans pakt wegwerpindustrie aan’
  16

  Reacties op plastic verpakking: ‘Blij met Brussel, Timmermans pakt wegwerpin­du­strie aan’

  ‘Ik ben van 1955 en in mijn jeugd hadden we de puntzak friet die nu nog (of weer) bij diverse snackbars wordt gebruikt’ en ‘Er zijn andere jonge, frisse spelers nodig die snel en betrouwbaar zijn, zoals bijvoorbeeld Xavi Simons, Tyrell Malacia en Justin Bijlow': dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 2 december verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. ME in actie in grote steden na voetbalwinst Marokko, minister haalt weer fel uit naar ‘relschoppers’
  met video's

  ME in actie in grote steden na voetbal­winst Marokko, minister haalt weer fel uit naar ‘relschop­pers’

  In de grote steden werd de overwinning van Marokko op Canada (2-1) op het WK voetbal gisteravond uitbundig gevierd. Vele honderden feestvierders gingen de straten op, met veel getoeter en gezang, maar ook met zwaar vuurwerk. In Den Haag, Amsterdam en Rotterdam zag de Mobiele Eenheid (ME) zich genoodzaakt in actie te komen. Meer dan tien mensen werden opgepakt, één agent raakte gewond. Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar de relschoppers.