Volledig scherm
Arjen Robben wil behalve een luxe villa ook een zwembad met relaxruimte. Maar volgens de gemeente Groningen wordt het complex hiermee te groot. © ANP

Groningse villa Arjen Robben is te groot

Het villacomplex dat voetballer Arjen Robben in Groningen wil bouwen is te groot, vindt de gemeente. Behalve een luxe woning wil de middenvelder van Bayern München ook een berging, zwembad en relaxruimte bij zijn optrekje. Maar daarvoor geeft de gemeente nog geen groen licht. 

Arjen en Bernadien Robben wonen nu nog in München, maar zijn regelmatig in Groningen te vinden. Het stel kocht in 2014 het huis aan de Verlengde Hereweg voor 1.175.000 euro. Dat ging begin dit jaar tegen de vlakte, omdat de familie Robben liever een nieuwe woning wilde bouwen. 

Op papier voldoet dat optrekje met 225 vierkante meter aan alle eisen. Maar behalve een luxe villa wil de voetballer ook een berging, zwembad en ontspanningsruimte. En daar wringt de schoen. Volgens de gemeente Groningen voldoet het geheel niet aan het bestemmingsplan. De omgevingsvergunning is al aangevraagd. Maar die wordt pas goedgekeurd als er een vrijstelling van het bestemmingsplan is.  Of de gemeente dit gaat doen, is nu nog onduidelijk.

Robben kocht de woning destijds van Harm Roggen, een handelaar in roerende en onroerende zaken. Roggen zakte destijds 120.000 euro in prijs om tot overeenstemming te komen. De in Bedum geboren middenvelder zocht al eerder in Groningen naar onderdak. Zo was ooit een luxe penthouse aan de Oosterhaven in beeld.