Volledig scherm
De vreemdelingen zaten in een trailer met Roemeens kenteken. © Zeehavenpolitie

Groot deel opgepakte vreemdelingen in truck moest Nederland al eerder verlaten

updateIn de Rotterdamse haven heeft de politie gisteren veertien vreemdelingen aangehouden. Ze zaten in een trailer van een vrachtwagen, aldus de Zeehavenpolitie. Ook de 53-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur is aangehouden. Naar nu blijkt was een flink deel van hen al eerder opgepakt.

De vrachtwagen stond op het terrein van een scheepvaartbedrijf in Vlaardingen en was onderweg naar het Verenigd Koninkrijk. Agenten hebben de veertien mannen, waaronder één minderjarige, naar verschillende politiebureau’s overgebracht. Het gaat op een groep met mensen uit Syrië, Palestina en Jemen, zo meldt de politie. 

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat tien van de mannen eerder ook al waren aangetroffen in een vrachtwagen op dezelfde locatie. Op 11 mei werden ze op het terrein uit de wagen gehaald en de mannen kregen het bevel direct Nederland en Europa te verlaten. Daarbovenop kregen de migranten voor 2 jaar een verbod om Europa in te reizen.

Volgens de politie hebben deze mannen destijds Nederland ook echt verlaten, maar ze deden nu dus tevergeefs een nieuwe poging naar Engeland af te reizen. De politie heeft de zaak in onderzoek

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.