Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Groot feest met dj en lichtshow stopgezet in Breda, tientallen aanwezigen dansen dicht op elkaar

De politie in Breda heeft zaterdagavond een groot huisfeest - compleet met dj, geluidsinstallatie en lichtshow - stopgezet. Op het feest aan de Curaçaostraat waren tientallen personen aanwezig. Schrijnend: een straat verderop was ambulancepersoneel bezig met een mogelijke coronapatiënt.

Dat meldt de politie zondagochtend. Agenten kwamen ter plaatse nadat omwonenden een melding maakten. Zij hadden last van een feestje waarbij harde muziek gedraaid zou worden. ,,Toen collega’s ter plaatse kwamen, zagen en hoorden zij tot hun grote verbazing dat er een heus feest aan de gang was, inclusief dj, geluidsinstallatie en lichtshow.”

De tientallen aanwezigen hielden zich absoluut niet aan de anderhalve meter regel. Ze stonden juist dicht op elkaar te dansen. ,,Ongelooflijk dat dit in deze tijd nog steeds gebeurt. Onbegrijpelijk dat mensen dit in hun hoofd halen. Bizar en heel erg dom”, aldus de totaal verbouwereerde politie die pas na veel moeite één van de organisatoren te spreken kreeg. 

Hij gaf aan dat hij ‘de evenementenbranche wilde steunen in deze moeilijke tijden’. De organisator zou omwonenden op de hoogte hebben gesteld met een brief. De gegevens van de organisatoren worden doorgegeven aan de gemeente en er zullen consequenties volgen, stelt de politie.

Buurtbewoner mogelijk besmet met virus

Ondertussen was één straat verderop ambulancepersoneel bezig met een patiënt die mogelijk besmet is met het coronavirus, laat de politie weten. 

De organisator van het feest aan de Curaçaostraat wenst niet te reageren in dit artikel. Burgemeester Paul Depla van Breda noemt het feest ‘vreselijk, dom en a-sociaal’. Hij zegt op Twitter: ,,Dit feest was het volstrekt verkeerde antwoord. Natuurlijk volgen er boetes want mensen die lak hebben aan de regels worden aangepakt.”

Tekst gaat verder.

Corona-feesten

Corona-feesten blijven de laatste weken plaatsvinden en zijn een doorn in het oog van de politie. Dezelfde nacht werd ook in Middelbeers een bijeenkomst onderbroken door de politie. Hier waren meer dan tien jongeren aan het feesten.

Vorig weekend beëindigde de politie al bijeenkomsten in onder meer Dongen (twee feesten), Waalwijk en Loon op Zand. Een geplande party in Den Bosch ging niet door. Georganiseerde bijeenkomsten zijn strafbaar. Bezoekers van bijeenkomsten riskeren een boete van 390 euro (voor personen boven de 16 jaar).

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”