Een patiënt op weg naar de operatiekamer. Door corona zijn er afgelopen jaar, zeker in het begin, veel operaties uitgesteld.
Volledig scherm
Een patiënt op weg naar de operatiekamer. Door corona zijn er afgelopen jaar, zeker in het begin, veel operaties uitgesteld. © Koen Verheijden

'Groot onderzoek nodig naar medische complicaties en doden door uitstel zorg'

De Patiëntenfederatie Nederland pleit voor een groot nationaal onderzoek naar hoeveel mensen complicaties hebben opgelopen, of zijn overleden, door het uitstellen van medische zorg als gevolg van de coronacrisis. Dat stelt directeur Diande Veldman in reactie op de verontrustende cijfers van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis.  

  1. TERUGLEZEN | 6014 avondklokboetes uitgedeeld, Duitsland voert tempo vaccinaties op
    Play
    Coronavirus

    TERUGLEZEN | 6014 avondklok­boe­tes uitgedeeld, Duitsland voert tempo vaccina­ties op

    De politie heeft afgelopen week 6014 boetes uitgedeeld voor het niet naleven van de avondklok. Fors minder dan de week ervoor, toen de politie 6966 boetes uitschreef. Bovendien beëindigde de politie afgelopen weekend zestig illegale feesten, minder dan de tachtig feesten van vorig weekend en de 96 in het weekend daarvoor. Duitsland zet het inentingsprogramma in een hogere versnelling nu het vaccin van AstraZeneca is goedgekeurd voor mensen boven de 65 jaar. Vandaag werd daartoe in Berlijn een zesde vaccinatielocatie in gebruik genomen. Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.