Jasmine Boukherrouba met foto van haar overleden vader Omar uit Lent. Op de eettafel is een hoekje ingericht met de foto van haar vader, kaarten en kaarsjes
Volledig scherm
PREMIUM
Jasmine Boukherrouba met foto van haar overleden vader Omar uit Lent. Op de eettafel is een hoekje ingericht met de foto van haar vader, kaarten en kaarsjes © Paul Rapp

Groot verdriet om Omar (54), die aan corona bezweek: de hulp kwam te laat

Omar (54) uit Lent móést na drie jaar zijn familie in Algerije zien. Maar werd daar ernstig ziek: corona. Dochter Jasmine (22) begon een crowdfunding voor zijn repatriëring. De dood haalde hen in.

22 reacties

 • R Blok

  4 maanden geleden
  Ik sluit me aan bij de mensen die zeggen dat het deels eigen schuld is. Als je reist naar een oranje / rood gebied en geen extra verzekering neemt neem je zelf dat risico. Waarom zouden mensen nog een extra verzekering afsluiten als wanneer het fout gaat je toch op " coulance" kan rekenen. Dan zeg je eigenlijk de mensen die wel betalen zijn domme mensen en die mogen opdraaien voor de kosten van iemand die zich niet verzekerd. Dat neemt niet weg dat het erg is voor de familie.
 • P. Tettert

  4 maanden geleden
  Gecondoleerd met het overlijden. Wat een verdriet en stress moet dit opleveren. Dat wens ik niemand toe. De andere kant wil ik ook benoemen. Je moet rekening houden met zulke risico’s als je nauwelijks verzekerd naar een hoog risico land reist. Het is in mijn ogen te makkelijk om dan coulance te eisen en daarmee de verantwoordelijkheid bij anderen te leggen. Hek is van de dam als dit algemeen bekend wordt. Wie zou nog betalen voor extra verzekeringen, als uit coulance je toch geholpen wordt?
 • Jean Cox

  4 maanden geleden
  Met alle respect, maar op de site van Buitenlandse Zaken kan men lezen dat als je naar een oranje/rood gebied gaat, ook het risico loopt om zelf vooorvde zorgkosten te draaien. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  Margriet spijkerman, ik wil mijn respect betuigen aan de familie van meneer Omar en zijn dierbare heel veel kracht en sterkte toewensen. Sorry voor alle nare, kille, botte en liefdeloze berichten die hier bij staan. Ik hoop voor deze mensen dat als hun wat overkomt ze met meer respect behandelt http://worden.gr. Margriet spijkerman
 • Leanne van der Brugge

  4 maanden geleden
  Vreselijk wat er is gebeurd. Maar als je onverzekerd op reis gaat naar een oranje gebied waarom moet een ander dan voor de kosten opdraaien? Terecht als de verzekeraar dan weigert…..