ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Grootschalige WhatsAppfraude in Nederland: bijna vijftig arrestaties, honderden verdachten in vizier

De Brabantse politie heeft de afgelopen weken bijna vijftig verdachten opgepakt voor hun betrokkenheid bij WhatsAppfraude. Landelijk gaat het in dit grote onderzoek om honderden verdachten en een veelvoud aan slachtoffers. De totale schade loopt jaarlijks inmiddels in de vele miljoenen en stijgt exponentieel.

12 reacties

 • van Bergen

  1 maand geleden
  "de Overheid" met bijna een miljoen! (geef ze eens te eten) ambtenaren, zou toch in staat moeten zijn om specialisten aan te sturen die het vooral voor ouderen veiliger kunnen maken op het www. De overheid dwingt iedereen met zachte hand (en ja, daar is wat voor te zeggen) tot het overgaan op digitale communicatie. De oudere hoeft dus de straat niet meer over om naar een postbus (die ook allemaal zowat zijn weggesaneerd) te lopen, maar als je dan op internet al je centjes verliest . .
 • S. van Beijnum

  4 maanden geleden
  Als je naar 5000 mensen stuurt: Mam, kun je 50€ overmaken? -Ja hoor lieverd, komt eraan! Eehm mam? Ik ben mijn bankpas vergeten, maar ik ben met een vriendin. Kun je het naar haar rekening overmaken? Dan pint zij het voor mij. Dan zijn er altijd een heleboel die erin trappen en er wordt geen aangifte gedaan, omdat men zich geneert voor het feit dat ze keihard op hun gevoelige plek geraakt zijn. De rest doet wat de politie doet: negeren en verwijderen. Alleen de sukkels vragen te hoge bedragen.
 • Cornelis van den Blink

  4 maanden geleden
  Jaar en dag worden we gewaarschuwd voor Whatsapp fraude en iedere week lees ik berichten van mensen die klakkeloos geld overmaken naar een zogenaamde zoon of dochter zonder eerst te bellen. Als ze geld hebben over gemaakt gaat het kwartje vallen en gaan ze beller. Ze KUNNEN ook eerst eens contact opnemen met kind lief. Ik heb er geen meelij mee, de dwaas doet wat hij niet laten kan, de wijze laat wat hij niet doen kan.
 • Elisa deJong

  4 maanden geleden
  je kan veel meer geld verdienen op legale manier..
 • Pieter Cornelis

  4 maanden geleden
  Beste Ria Buis uit Maarsen en Henk de Vries uit Zwolle... Julie geven precies genoeg informatie hier weg om op bijvoorbeeld Facebook nog even verder te zoeken naar wat aanvullende informatie over jullie. Zo zijn jullie waarschijnlijk in de val gelopen...
 1. ‘Dit treft niet alleen de goedgelovige oma’, cybercrime ligt altijd op de loer, weet ex-officier van justitie
  PREMIUM
  Interview

  ‘Dit treft niet alleen de goedgelovi­ge oma’, cybercrime ligt altijd op de loer, weet ex-officier van justitie

  BREDA - Ze is expert in digitale opsporing en cybercrime bij justitie. Vermaard vanwege haar kennis van misdaad die schuilgaat achter nullen en enen. Geducht vanwege haar gedrevenheid om internetcriminelen te vervolgen. De Bredase officier van justitie Yolanda van Setten begint een nieuwe carrière bij accountantskantoor Deloitte. Om ook van daaruit financiële fraudeurs geen rust te gunnen.