Volledig scherm
De broertjes Rubin en Julian op een dinsdagavond verspreide foto. © Politie Utrecht

Grootscheepse zoekactie naar vermiste kinderen Doorn

UpdateDe politie is dinsdagavond rondom Doorn een grootscheepse zoektocht begonnen naar twee vermiste kinderen. De broertjes Rubin en Julian uit Zeist zijn maandagavond rond 8 uur voor het laatst gezien. In de nacht van dinsdag op woensdag is na 1 uur een zogeheten Amber Alert uitgegeven waarin om meer informatie wordt gevraagd. De moeder van de twee jongens deed een oproep via Facebook.

Volledig scherm
© Facebook
Volledig scherm
De op de site van Amber Alert openbaar gemaakte foto van de vader van de jongetjes, die dinsdag dood werd aangetroffen in de bossen bij Doorn. © Amber Alert

De jongens van 7 en 9 jaar waren bij hun vader. Hij heeft zelfmoord gepleegd en is dinsdag dood aangetroffen in Het Doornse Gat, een recreatiegebied tussen Doorn en Leersum op de Utrechtse Heuvelrug. De twee jongens waren verdwenen.

Auto
Een foto van de vader werd in de nacht van dinsdag op woensdag openbaar gemaakt op de site van Amber Alert. Ook werden details verstrekt over de blauwe Hyundai Getz waarin hij reed. De auto is al aangetroffen. Omdat de vader, korte tijd voordat hij zelfmoord pleegde, getankt zou hebben in het Limburgse Beek, is ook de politie in Duitsland en België op de hoogte gebracht.

Zoektocht
De politie had bij de zoektocht onder meer een helikopter en honden ingezet. Ook agenten te paard en militairen van de kazerne in Doorn kamden het gebied uit.

Leden van het Korps Mariniers speurden Doornse bospercelen af. De zoektocht is rond 3 uur vanochtend gestaakt, nadat de mariniers niets hadden gevonden, zo meldde een woordvoerder van de marine woensdag.

Defensie zette zogeheten 'combat trackers' in. Dat zijn mariniers die zijn gespecialiseerd in het vinden van minieme veranderingen in het terrein. In totaal speurden zo'n 130 mariniers meerdere percelen af rondom de plaats waar de vader is aangetroffen. De mariniers gingen te werk in groepen van tien, steeds onder leiding van één combat tracker.

Naast het recreatiegebied is de politie ook op zoek bij andere mogelijke verblijfsplekken.

Rubin en Julian
De broertjes komen uit Vleuten. Ze hebben een mager postuur en zijn donkerblond. De moeder doet een oproep op Facebook, waarin ze mensen vraagt uit de kijken naar haar kinderen. 'Alsjeblieft, wil iedereen uitkijken naar mijn kleine mannetjes, ze worden sinds gisteravond vermist', schrijft Iris van der Schuit. Onder de tekst staan twee foto's van haar kinderen. Het bericht is inmiddels al door bijna 17.000 andere Facebookgebruikers gedeeld.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© anp