Volledig scherm
© ANP

Grote alcoholcontroles rond de feestdagen

UpdateDe politie houdt door het hele land rond de feestdagen massaal alcoholcontroles. Honderden agenten worden ingezet. Ook surveillerende agenten bieden extra mankracht, dat meldt het AD vandaag.

De controles stonden de afgelopen twee jaar rond de feestdagen juist op een lager pitje, vooral vanwege personeelstekort. Maar vrijwel alle korpsen gaan nu weer grootscheeps controleren, blijkt uit een inventarisatie onder de politiekorpsen.

Kerstborrels
De acties beginnen deze week al, om te controleren rond de vele kerstborrels die bedrijven deze dagen organiseren. Verder zijn de acties geconcentreerd tijdens Eerste en Tweede Kerstdag en Oud en Nieuw.

Het Openbaar Ministerie, dat veel van de inzet coördineert, noemt de controles hard nodig. Hoewel uit onderzoek blijkt dat over het algemeen rijden onder invloed afneemt, blijkt juist tijdens de feestdagen wél te veel te worden gedronken. 'Mensen die normaal twee glazen drinken, drinken er dan sneller meer,' meldt een woordvoerder.

Wijkagenten
Buiten de speciale verkeersteams worden ook wijkagenten en surveillanten ingezet. Er worden grootscheepse alcoholfuiken opgezet, naast mobiele teams die zich zullen verplaatsen.

Lees meer in het AD vandaag.