Grote brand Rotterdam-Zuid: man die uit raam sprong overleden

update/videoDe man die vanmiddag uit het raam sprong van een brandende woning in Rotterdam-Zuid is overleden aan zijn verwondingen. Dat meldt de politie vanavond.

Het 27-jarige slachtoffer liep voorafgaand aan zijn val al zware brandwonden op. Hij is behandeld door personeel van de traumahelikopter en met spoed naar het Erasmus MC vervoerd. Daar overleed hij vanavond aan zijn verwondingen, melden de gezamenlijke Rotterdamse hulpdiensten vanavond op Twitter. Een ander slachtoffer, een voorbijganger die de bewoner uit het pand wilde redden, heeft rook binnen gekregen. Hij is ter plaatse behandeld. 

Volgens de brandweer is de brand begonnen op de eerste etage boven herenkapsalon Costa aan de Hilledijk. Alle drie de etages boven de kapsalon zijn volledig uitgebrand. De brand verspreidde zich snel over de verdiepingen, vermoedelijk vanwege brandbare polystyreenplaten in de woning. Aanpalende panden hebben rook- en waterschade opgelopen. Inmiddels zijn de buurpanden weer vrijgegeven. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak.

Op beelden via sociale media is te zien hoe vlammen en dikke, zwarte rookpluimen uit de woning kwamen, op straat kijken tientallen mensen, onder wie de bewoners van de ontruimde woningen aan weerszijden van het pand, toe. 

Alle drie de etages zijn volledig uitgebrand en onbewoonbaar verklaard.
Volledig scherm
Alle drie de etages zijn volledig uitgebrand en onbewoonbaar verklaard. © Mediatv

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.