Reizigers in de vertrekhal op luchthaven Schiphol.
Volledig scherm
Reizigers in de vertrekhal op luchthaven Schiphol. © ANP

Grote delen van Nederland kleuren donkerrood op Europese kaart

Grote delen van Nederland zijn donkerrood gekleurd op de Europese kaart van de corona-uitbraak. Dat betekent dat er bijzonder veel mensen positief zijn getest in de afgelopen twee weken. Het gaat om de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel. Groningen stond al op het hoogste niveau en blijft daar staan.

10 reacties

 • Sjouken

  1 jaar geleden
  Ik deel de mening van @jeroenVelzen.
 • Hans Laats

  1 jaar geleden
  Hans Laats. Als individuen de mensen het volk ook het Kabinet met de ogen dicht de basis maatregelingen dat is Handen wassen, 1.5 meter afstand houden, ondanks dat zij gevaccineerd zijn blijven negeren dan krijg je wat je toekomt dat is dus de besmetting. Maar tja wij leven in een vrij democratisch land die alle regels mag en kan negeren zolang er geen massale opnames zijn in ziekenhuizen en dat de IC-bedden niet vollopen Gelukkig is Nederland gezien vanaf het heelal nog steeds GROEN, niet ROOD.
 • Dick van Dijk

  1 jaar geleden
  Lekker zó doorgaan, dan hebben we zó een vierde misschien wel vijfde golf, wát een rust zál dat geven, kan niet wachten op de kerst en oud en nieuw, één of twéé bezoekers, geen vuurwerk, horeca dicht, hmm.
 • Marc Hoogland

  1 jaar geleden
  Stoppen met testen en lekker kijken naar de ziekenhuisopnames net als in Griekenland. Alle ouderen en zwakkeren zijn ingeënt zoals de bedoeling was volgens onze minister. Of moeten we alles op slot houden voor die groep die niet wil inenten? Lekker de jeugd weerstand op laten bouwen en alles wat oud is een prik geven. Nog even en we moeten elke maand een inenting van die zooi krijgen wat uiteindelijk geen nut heeft omdat je toch nergens binnenkomt zonder test. Ik ben er helemaal klaar mee.
 • N. Garrara

  1 jaar geleden
  De verwachting is dat de regels in Italië aangescherpt worden. Dan zul je binnen bij horeca en op drukke plekken moeten kunnen aantonen dat je gevaccineerd, getest of hersteld van Covid bent. Aangezien toeristen uit het buitenland dit nu ook moeten aantonen als ze het land binnenkomen, zou dat geen heel groot obstakel moeten zijn. Als het goed is worden deze maatregelen vandaag bekend gemaakt.