Grote ergernis over vliegtuigherrie: thuiswerken met een overvliegende F-35

VideoDe afkeer van het vliegverkeer is na de lockdown toegenomen. Vergeleken met de periode vóór de pandemie klagen omwonenden van verschillende luchthavens relatief veel vaker over hinder.

84 reacties

 • L. Van der Vlucht

  1 jaar geleden
  Wij wonen op 30 km van Schiphol en ervaren bij noordenwind overlast van vliegtuigen die vanuit het zuiden de landing inzetten. Het aantal vliegbewegingen is in de loop der jaren toegenomen. Af en toe een overkomend vliegtuig is niet erg. Een constante stroom vliegtuigen laag over je woonwijk is ontzettend storend. En dat is wat het geworden is.Wij zijn hier niet komen wonen en toen gaan klagen. Wij wonen hier al tientallen jaren en dit toegenomen aantal vliegtuigen is ons ongevraagd opgedrongen.
 • M Waarhold

  1 jaar geleden
  @Wajer als wat binnen 3 weken op de mat moet liggen gaat per vliegtuig, de rest gaat echt per container. Ali stuurt veel goedkoper een container de wereld rond per boot dan per vliegtuig want dat is duurder. Maar groente en fruit, gaan voornamelijk per container. Kijk maar eens naar het im -en export verhaal van de Rotterdamse haven.
 • JJ Buijs

  1 jaar geleden
  Al 20 jaar geleden is er een lijvig economisch onderzoek gedaan waaruit bleek dat de luchtvaartindustrie helemaal niet zo belangrijk is voor Nederland. 95% van de vluchten zijn gewoon toeristen. Meeste vluchten zijn zelfs voor klein groepje ‘veelvliegers’. Kortom een keer per jaar vliegvakantie is niet eens het probleem. Mensen redeneren vaak: Ik ben de herrie gewend, dus een ander moet er ook maar aan leren wennen. Volgens die logica kan iedereen overal aan wennen. Erg kortzichtig.
 • Marcel Breukink

  1 jaar geleden
  @ Niek. Ik denk dat je gelijk hebt. Wij wonen onder beginpunt corridor. Altijd zwarte kozijnen. Vitrage die voor luchtrooster hangt is niet schoon te krijgen. Wat krijg je daar zelf van binnen?? Ze vliegen immers op peut een dieselsoort en wordt ongefilterd in de atmosfeer geblazen. Dit nog afgezien van de herrie die s morgens / nachts begint. Vliegen op 800 - 500 meter over. Dan moeten ze nog zo'n 30 km naar Schiphol. Dat is ook niet echt naast de deur.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Beste lezers, Tijden veranderen, dus ook onze percepties, gevoeligheden (onze zintuigen veranderen niet). Pas op voor een schrikreactie. Dempen i s mijn TIP. Jij mag/moet mij geloven, of niet, maar ik heb ervaring. Ik woon naast Schiphol en heb vele jaren naast militaire vliegbases gewoond. Leeuwarden, Gilze Rijen en Volkel. Take it or leave it!!! Dick Boks