Grote schade na brand ziekenhuis Lievensberg

UpdateDe spoedeisende hulp van ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom blijft zeker tot maandagochtend dicht door de brand die woensdag woedde in het ziekenhuis. De schade op de spoedeisende hulp is aanzienlijk, maakte het ziekenhuis bekend. Spoedpatiënten worden naar het Fransiscus Ziekenhuis in Roosendaal gebracht.

Vanochtend ontstond brand in een plafond in de nieuwbouw van het ziekenhuis die nog niet in gebruik is. De spoedeisende hulp, de apotheek en verschillende afdelingen werden ontruimd. Enkele tientallen medewerkers en een paar patiënten werden geëvacueerd en intern opgevangen. Er raakte niemand gewond.

De brandweer sloeg groot alarm en rukte met verschillende blusvoertuigen uit. De brandweer heeft grote moeite met blussen omdat de smeulende brandhaard moeilijk vindbaar en bereikbaar is. Er wordt onder andere een hoogwerker ingezet om het vuur te blussen.

Het ziekenhuis laat weten dat afspraken voor poliklinieken worden afgebeld. Operaties zijn wel afgemaakt.

Bouwvakkers zeggen dat er met ongeveer 75 man werd geschilderd en gelast in de nieuwbouw. Ze vermoeden dat de brand is ontstaan tijdens het lassen. De bouwvakkers staan te wachten tot ze verder kunnen met hun werk. De brandweer kan over de oorzaak nog niks zeggen.