Medewerkers van de Explosieve Opruimingsdienst doen onderzoek in de Spuistraat. In die Amsterdamse straat werd in korte tijd twee keer een handgranaat gevonden.
Volledig scherm
Medewerkers van de Explosieve Opruimingsdienst doen onderzoek in de Spuistraat. In die Amsterdamse straat werd in korte tijd twee keer een handgranaat gevonden. © ANP

Grote stijging in aantal granaten op de stoep: ‘Laf en geniepig delict’

Het aantal handgranaten dat op straat wordt gevonden (en vooral bij horecagelegenheden) blijft hard stijgen. De teller staat dit jaar al op 22; evenveel als in heel 2017. De politie maakt zich grote zorgen en vraagt om strengere straffen op het bezit van explosieven.

 1. Wat was het koud vannacht! En de winterjas blijven we nog wel nodig hebben

  Wat was het koud vannacht! En de winterjas blijven we nog wel nodig hebben

  Heerlijk in de buitenlucht ontbijten, gezellig met familie op de boot of nog even een extra rondje lopen met de hond: Nederland genoot de afgelopen tijd volop van prachtig lenteweer. Nu meteorlogisch de lente is aangebroken, lijkt het slechts een kwestie van tijd voor de temperaturen weer omhoog schieten. Toch moeten we de winterjas voorlopig nog even aan houden, meldt Weerplaza. ,,Fraai voorjaarsweer is voorlopig niet aan de orde.”
 1. Weerbericht: af en toe zon, maar de bewolking neemt toe
  Play

  Weerbe­richt: af en toe zon, maar de bewolking neemt toe

 2. Kabinet wil maatregelen versoepelen met Pasen
  Play

  Kabinet wil maatrege­len versoepe­len met Pasen