Politiechef Martin Sitalsing en hoofdofficier van Justitie Rutger Jeuken.
Volledig scherm
PREMIUM
Politiechef Martin Sitalsing en hoofdofficier van Justitie Rutger Jeuken. © Angeliek de Jonge

Grote zorgen om piepjonge crimineeltjes: ‘Er zit geen rem meer op’

InterviewRegulier politiewerk blijft liggen, omdat agenten keihard nodig zijn bij demonstraties of de ME.  Rutger Jeuken en Martin Sitalsing, de hoogste chefs van het Openbaar Ministerie (OM) en de politie in Midden-Nederland, zijn met grote zorgen aan het nieuwe jaar begonnen. ,,Wie wil je als maatschappij het meest beschermen: slachtoffers of demonstranten?”

35 reacties

 • Lavy Lavenir

  8 maanden geleden
  Er is maar 1 oplossing...... minderjarige leeftijd naar 12 jaar zetten ! Tegenwoordig zitten ze dan al in criminele groepen, omdat ze Niet gestraft kunnen worden, zo slim zijn ze wel. Weten ouders, broers enz. Nu kom je nergens lachen ze want paar uur later staan ze zonder straf buiten, Nederland leeft nog in de jaren 50/60 met brave kindertjes. Maar helaas die tijd is al "jaren" voorbij. en als oplossing " we weten het niet"
 • Selime

  1 jaar geleden
  Meer dan een half eeuw geleden waren de remmen los maar politie lag te slapen deed toen niks .Als overheid in jaren 50' 60 de teugels in handen had was het nu niet zo ver gekomen .Jongeren jeugd is Don Juan rat van de straat aan het uithangen .Respectloos en grote mond op klein leeftijd .Overheid bemoeit niet en ouders ook niet . Nederland is verloren .
 • J Zeeman

  1 jaar geleden
  Het begint bij de opvoeding. Als het aan video/pc/films zou liggen zouden mijn kinderen ook crimineel zijn geweest en hadden we vroeger in die 'goeie ouwe tijd' geen criminelen gehad. Een goed begin zou zijn om fors te straffen, bezit af te pakken en in de eigen buurt straten en gebouwen schoonmaken, zichtbaar voor ieder kind dat een voorbeeld zoekt. En er zijn genoeg kansarme mensen die zich wel op de juiste manier omhoog werken.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Hier is de politie en de overheid zelf verantwoordelijk voor. Maar daar hoor je ze niet over K frissen
 • Aart Schutte

  1 jaar geleden
  Ach niet vreemd toch met de VVD? Gezinnen gesloopt , iedereen de werkvloer op, en dan dit bericht over jongeren?, Ze kunnen beter wat meer naar SGP luisteren. Ongelofelijk hoe laf Nederlanders zijn, en dit mooie land gewoon laten verzieken. Zo’n dossier als Zorgtoeslagen en Groningen? En vervolgens staatssecretaris worden? Een signaal over Den Haag, triest!