Politiechef Martin Sitalsing en hoofdofficier van Justitie Rutger Jeuken.
Volledig scherm
PREMIUM
Politiechef Martin Sitalsing en hoofdofficier van Justitie Rutger Jeuken. © Angeliek de Jonge

Grote zorgen om piepjonge crimineeltjes: ‘Er zit geen rem meer op’

InterviewRegulier politiewerk blijft liggen, omdat agenten keihard nodig zijn bij demonstraties of de ME.  Rutger Jeuken en Martin Sitalsing, de hoogste chefs van het Openbaar Ministerie (OM) en de politie in Midden-Nederland, zijn met grote zorgen aan het nieuwe jaar begonnen. ,,Wie wil je als maatschappij het meest beschermen: slachtoffers of demonstranten?”

38 reacties

 • Selime

  17 uur geleden
  Meer dan een half eeuw geleden waren de remmen los maar politie lag te slapen deed toen niks .Als overheid in jaren 50' 60 de teugels in handen had was het nu niet zo ver gekomen .Jongeren jeugd is Don Juan rat van de straat aan het uithangen .Respectloos en grote mond op klein leeftijd .Overheid bemoeit niet en ouders ook niet . Nederland is verloren .
 • J Zeeman

  23 uur geleden
  Het begint bij de opvoeding. Als het aan video/pc/films zou liggen zouden mijn kinderen ook crimineel zijn geweest en hadden we vroeger in die 'goeie ouwe tijd' geen criminelen gehad. Een goed begin zou zijn om fors te straffen, bezit af te pakken en in de eigen buurt straten en gebouwen schoonmaken, zichtbaar voor ieder kind dat een voorbeeld zoekt. En er zijn genoeg kansarme mensen die zich wel op de juiste manier omhoog werken.
 • Anoniem

  23 uur geleden
  Hier is de politie en de overheid zelf verantwoordelijk voor. Maar daar hoor je ze niet over K frissen
 • Peter de Jong

  23 uur geleden
  @B. Jansma, welnee. In NL krijgt iedereen de kans om wat van zijn leven te maken. Er is hier volop werk. Als mensen de criminaliteit in gaan is dat alleen omdat hen dat méér oplevert dan op een normale manier je brood verdienen. Dat immoreel gedrag een persoonlijke keuze is, blijkt uit het feit, dat lang niet iedereen die krap in zijn geld zit crimineel wordt. Gelukkig niet! 😎
 • Aart Schutte

  24 uur geleden
  Ach niet vreemd toch met de VVD? Gezinnen gesloopt , iedereen de werkvloer op, en dan dit bericht over jongeren?, Ze kunnen beter wat meer naar SGP luisteren. Ongelofelijk hoe laf Nederlanders zijn, en dit mooie land gewoon laten verzieken. Zo’n dossier als Zorgtoeslagen en Groningen? En vervolgens staatssecretaris worden? Een signaal over Den Haag, triest!
 1. Zo reageert Nederland op het einde van de harde lockdown: 'Verstand van kabinet is weg’
  reacties

  Zo reageert Nederland op het einde van de harde lockdown: 'Verstand van kabinet is weg’

  Het einde van de harde lockdown is na een onstuimige periode eindelijk in zicht. Winkels en contactberoepen kunnen weer de deuren openen en studenten mogen weer de schoolbanken in. Bij ondernemers in de cultuursector overheerst het onbegrip: zij blijven de komende anderhalve week nog gesloten. De reacties op de persconferentie zijn dan ook wisselend. ,,Ik vraag me ook af waar het verstand van het kabinet is gebleven.”