Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Guttegut, de atleten in het quarantainehotel hebben het zo zwaar

COLUMNLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

18 reacties

 • Peter van Wermeskerk

  1 jaar geleden
  Hendriks heeft zich in Japan gedragen als een ongelikte beer. In Japan ben je beleefd tegenover 1. de oudere, 2. de hoger geplaatste. Je buigt dieper dan de oudere of hoger geplaatste. Deze begint het gesprek met beleefdheden. Zo antwoord je ook. Dan volgt een gesprek, maar je mag pas iets vragen als je daartoe wordt uitgenodigd. Heel beleefd. Met eisen, zoals van Hendriks, bereik je niets tot weinig. Hendriks kreeg bijna niets. Met de Japanse etiquette was veel meer bereikt. Domme Hendriks.
 • Herman Hemmen

  1 jaar geleden
  Die arrogante Hendriks en van de Hoogeband ("wij hebben alles goed gedaan") inderdaad opsluiten (een dag of drie is wel genoeg) in dat quarantaine hotel. Oh en meteen aansluiten in die minimale omstandigheden de KLM top. Wat een arrogant zooitje alles bij elkaar ... KLM: "aan ons lag het niet" - nee het lag zeker aan de sporters die 5 jaar zich uit de naad trainen waardoor een veelvoud aan bobos en overtollige officials mee mogen reizen met degene waar het om gaat: de sporters !!
 • L de Vries

  1 jaar geleden
  Ik weet niet wie bedacht heeft dat mw Akkermans een geschikte columnist is, want met haar Guttegut slaat ze wederom de plank volledig mis. Deze mensen zitten dagenlang 24 uur (!) per dag opgesloten in een ruimte waar t raam niet open kan. Ze mochten ook niet luchten. Ter vergelijking, gevangenen hebben recht op dagelijks frisse lucht. En dat eten. Zij denkt vermoedelijk alleen aan sushi. Maar zelfs in t Amsterdamse Okura hanteren ze een andere kaart voor nietJapanners vanwege de andere bereiding
 • Jeannette De Ruiter

  1 jaar geleden
  Pfff.. triest en vooral dom ook dat Corona geleuter van de dame.. elkaar de schuld geven van een besmetting.. belachelijk…
 • Coby Pair de Ruiter

  1 jaar geleden
  🇳🇱 Eten wat de pot schaft is te gemakkelijk om te roepen 🇯🇵 Zoals het wel vaker het geval is, blinkt ook deze column van mevrouw Akkermans niet uit in genuanceerdheid. Had ze zich adequaat laten informeren, dan had ze geweten dat de eetgelegenheid in het Olympisch Dorp (al vanaf meerdere spelen terug) diverse keuzes geeft qua continent/land van herkomst. Japans eten is tamelijk specifiek en niet zo geschikt voor iedere topsporter. Misschien eens nadenken over de lage vaccinatie-graad daar?